Kánikula ide vagy oda, Miskolc közterületeit gondozni kell

A nagy hőségben sincs megállás, ugyanúgy gondozni kell Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb városának közterületeit, természetesen rengeteg szabály betartása mellett.

Talán a legfontosabb az, hogy a meleg miatt folyamatosan ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre. Ilyenkor jobb kerülni a cukros üdítőket, a legjobb, ha vizet iszik az ember, hogy pótolja a szervezetéből távozó folyadékot. Ez hatványozottan igaz azokra, akik fizikai munkát végeznek, így például a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.

A feladatokat ugyanis el kell látni, a szemetet össze kell szedni, a füvet pedig le kell vágni. A szakemberek ugyan azt tanácsolják, hogy a déli órákban ne végezzünk fizikai munkát, a Városgazda alkalmazottjaira rengeteg teendő vár, így sokat nem állhatnak. Persze, óránként kapnak 15 perc szünetet, amit lehetőség szerint árnyékban is töltenek.

Kertész Béla, a Városgazda műszaki vezetője a minap.hu-nak elmondta, feladataik közé tartozik a parkok gondozása, a szökőkutak és a párakapuk üzemeltetése, illetve azon gallyak levágása, amelyek eltakarják a közlekedési táblákat.

Hozzátette, a szemetet is össze kell szedniük, főleg akkor, amikor illegális lerakásról kapnak bejelentést, hiszen azt törvény írja elő, hogy 30 napon belül el kell távolítaniuk onnan.