Skip to content

Bréking. Sárlavina a Tátrában, legalább ketten meghaltak

A Fehér-völgy térségében rendkívüli állapotot hirdettek.

Legalább ketten meghaltak, amikor sárlavina sodort el embereket a Tátrában csütörtökön – írja a szlovákiai Paraméter.

Tomás Taraba szlovák környezetvédelmi miniszter csütörtök esti közlése szerint, a Fehér-völgyi (Monková dolina) tragédiában egy szlovákiai és egy csehországi nő vesztette életét, többen pedig megsérültek. A térségben rendkívüli állapotot hirdettek, a hegyi mentőszolgálat, két sürgősségi mentő és két mentőhelikopter is kivonult.

„Sárlavina zúdult le, ami kőtörmeléket sodort magával, és fákat döntött ki. Az emberek a túraösvény közelében, egy fából készült menedékhelyen rekedtek” – mondta Taraba. A menedékhelyen tizenhatan voltak.

TV JOJ információi szerint pénteken háromra emelkedett a sárlavina halálos áldozatainak száma, ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg.

A Fehér-völgyben csütörtökön rögzített felvételeken jól látható a hegyekből lezúduló sárlavina és az általa végzett pusztítás:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük