Retúrjegy lett a belépőből

Ha valamelyik kapun kilép a vendég, a hídra való visszatéréshez újabb belépőjegy megvásárlása szükséges. Eddig…

Lényegi változás mostantól, hogy a megvásárolt jegyekkel a hídon való átsétálás után immár ki lehet lépni a kapun és igény esetén meg lehet nézni a várat, illetve lehetőség nyílik használni a Kalandpark további élményelemeit, majd vissza is tudtok menni a hídra ugyanazzal a jeggyel, tehát a megvásárolt jegyek retúrjegynek minősülnek!

Négy milliárd forintba került

Mint a boon.hu részletesen beszámolt róla, a sátoraljaújhelyi függőhíd építése 2021 végén kezdődött el. A projekt büdzséje 4 milliárd forint, amelyet a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program finanszíroz. A függőhíd több mint 80 méter magasan húzódik a föld fölött, és hosszú ideig azt hihettük, hogy 700 méteres hosszával vélhetően világrekordot fog dönteni.

Időközben azonban két év alatt 200 millió koronából (nagyjából 3 milliárd forintból) felépült a tipikusan cseh hangzású Sky Bridge 721, azaz egy 120 centi széles, 721 méter hosszú függőhíd, amin egyszerre akár ötszáz bátor ember vághatja le a völgyet. . Ha azt vesszük, hogy a sátoraljaújhelyi híd két irányban járható, akkor a világrekord mégis jogos lehet.

A turizmus új lehetőségei

A hídnak köszönhetően abban reménykednek a sátoraljaújhelyiek, hogy teljesen új perspektívába helyezi a város és a hegyek látképét. A Nemzeti Összetartozás Hídjával járó fejlesztés a Zempléni Kalandpark vezetése szerint éves szinten sok százezer látogatót vonzhat a térségbe. A gyalogoshíd a Zempléni Kalandpark része, teljes egészében önkormányzati projekt, melynek fenntartását a város vállalta.