Skip to content

Csökkent a Fidesz és a Tisza közötti különbség

Csökkent a Fidesz és a Tisza közötti különbség

 

A kutatás szerint már csak 10 százalékpontos a különbség.

Egy hónappal a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások után a Republikon Intézet pártpreferencia kutatást végzett 1000 fő megkérdezésével.

A kutatás megállapításai pártokra és pártszövetségekre bontva a következők:

  • A választók számára nem egyértelmű, ki a júniusi duplaválasztás igazi győztese, így a voksolás után szokásos győzteshez húzás most nem állapítható meg a Fidesz-KDNP esetében. A közel 45 százalékos EP-választási szerepléshez képest jelenleg a válaszadók 41 százaléka szavazna a pártszövetségre, ami a teljes népesség 31 százaléka.
  • Tisza Párt nagyon jól szerepelt a választáson, a szavazatok közel 30 százalékát kapta az EP-listájuk, jelenleg pedig a pártválasztók 31 százaléka szavazna a pártra, és a teljes népesség 23 százaléka.
  • Mi Hazánk egy EP-mandátumot tudott szerezni, és a szavazatok közel 7 százalékát kapta. Jelenleg a pártválasztók 5 százaléka, a teljes népesség 4 százaléka szavazna a pártra.
  • DK-MSZP-Párbeszéd szövetség a választáson a szavazatok 8 százalékát szerezte meg. A kutatás szerint a DK a pártválasztók 7, a teljes népesség 5 százalékának szavazatára számíthat jelenleg, az MSZP-re a pártválasztók 3, a teljes népesség 2 százaléka szavazna, a Párbeszéd pedig támogatottsága nem érte el az egy százalékot. Ez összesen a pártválasztók 10, a teljes népesség 7 százalékának szavazatát jelenti a három párt részére, ami valamivel magasabb, mint az EP-eredmény.
  • Kutyapárt EP-listája a választáson 3,6 százalékot ért el, ezzel szemben a jelenlegi válaszadó pártválasztók 6 százaléka állítja, hogy az MKKP-ra szavazna, ami a teljes népesség 4 százaléka.
  • Momentum valamivel több szavazatot kapott az EP-választáson, mint a Kutyapárt, de összességében rosszul szerepelt. Jelenleg a pártválasztók 4, a teljes népesség 3 százaléka szavazna a párta, nagyjából ugyanannyian, mint egy hónappal ezelőtt.
  • A választáson induló mikropártok közül a Jobbik és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Néppárt tudta elérni a pártválasztók körében 1 százalékos támogatottságot az új kutatásban, de a teljes népességben 0 százalék a támogatottságuk.  Az LMP teljesen lenullázódott a választást követően, akárcsak Vona Gábor 2RK-ja és a Gattyán György nevével fémjelzett Megoldás Mozgalom.
  • Jakab Péter pártja, a Nép Pártján és a Mesterházy Attila vezette Szocialisták és Demokraták végül nem indultak a választásokon, előbbi párt 0 százalékon áll, utóbbi pedig a teljes népesség és a pártválasztók 1-1 százalékának szavazatát tudhatja magáénak.
  • A bizonytalanok aránya 26 százalék.

A Republikon Intézet szerint az elkövetkező időszak Tisza Párt megjelenése miatt a pártrendszer átalakulásáról és a 2026-os országgyűlési választásokra való felkészülésről és tervezésről fog szólni.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



21 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.15. 21:10

    Pazmeg ! Ezt mondta a Niedermüller eftás vője a Horn Gabika a saját intézetében? 😂🤣😉😁
    Na, majd a Pulai gyerek, Tibi bácsival helyreteszi.

    3
    5
    • Névtelen
      2024.07.16. 05:58

      Megint rohamod van, debilkém? Ne állj ki a tűző napra, mert csak hülyébb leszel tőle! 🙂 🙂 🙂 🙂

      6
      1
      • Névtelen
        2024.07.16. 10:22

        Nekem?
        Ti vagytok a szopóágon.

        1
        2
  2. Névtelen
    2024.07.16. 06:06

    A sok, magát újságírónak tituláló fideszcsicska megint beszopta! Rácsaptak a kamuhírre, mint gyöngytyúk a takonyra!
    Jókat röhögök a birkákon! 🙂 🙂
    https://www.lakmusz.hu/kamuvideot-terjeszt-a-kozmedia-donald-trump-merenylojerol/?lang=fr

    4
    2
    • Névtelen
      2024.07.16. 09:41

      Ismét egy alaptalan vád, hogy híreket hamisítanak. Nem hamisítottak ezek semmit egyszerűen pocsolya-hülyék.

    • Névtelen
      2024.07.16. 09:41

      Ebben mi a hírérték?

      Minden nap ezt csinálják.

      • Névtelen
        2024.07.16. 10:36

        semmi.

        „2021 februárjában látott napvilágot egy fotó Horn Gábor összetört Audi Q7-jéről. A korábbi SZDSZ-es politikus éppen Bige László baloldali milliárdostól távozott, amikor összetörte elit terepjáróját. Úgy tudjuk, azóta is egy több tíz milliót érő terepjárót hajt, és értesüléseink szerint a Rózsadombon él.

        Horn Bigétől távozóban történt balesete után a Telex írta meg, hogy „A házi őrizetben lévő Bige László rendelte meg azt a több tíz millió forintba kerülő közvélemény-kutatást, amely részletesen foglalkozik a jelenlegi politikai, gazdasági és társadalmi helyzettel.” Bige a kutatást az ellenzéknek rendelte, és az is kiderült, hogy „a felmérést a Závecz Research végezte, és több elemző, például a republikonos Horn Gábor segítette az adatok értelmezését.”

        • Névtelen
          2024.07.16. 12:28

          Ha a magyar nemzet irta akkor csak igaz lehet…

          4
          1
    • Névtelen
      2024.07.16. 11:20

      ja, ja…

      „Trump megsebesült a fülén, és golyóálló mellénye megállította az újabb lövést.
      De a történet ezzel nem ér véget. Négy lövés hallatszott – kettő Crookstól, kettő pedig a titkosszolgálati mesterlövésztől. Hogyan számolhatunk tehát a két további áldozattal? A mainstream média gyorsan elásta ezt a részletet, de ez a rejtvény kulcsfontosságú darabja, amely felfedi a Deep State kezét.
      Ki az a Thomas Matthew Crooks? Nem csak egy tébolyult magányos, ahogy elhitetik veled. Előélete a katonai hírszerzéshez és a nagy egyetemi pszichológiai programokhoz fűződő kapcsolatokat tárja fel, amelyek az MKUltra eszközeinek klasszikus mutatói. Ezeket a manipulált személyeket a Deep State arra használja fel, hogy elvégezzék piszkos munkájukat, biztosítva a hihető tagadhatóságot és fenntartva a véletlenszerű erőszak homlokzatát.
      Ez nem új taktika. A Deep State régóta használja a „magányos fegyvereseket” a fenyegetések kiküszöbölésére. 1835-ben Andrew Jackson kifizette a teljes államadósságot, ez a lépés feldühítette a hatalmas pénzügyi érdekeket. Néhány héttel később egy magányos fegyveres megpróbálta megölni. Ez nem volt véletlen. Jackson tettei fenyegették a nemzet pénzügyeit irányító rejtett hatalmakat….stb..stb…stb..stb

  3. Szocidúlás
    2024.07.16. 08:03

    Árad a PISA árad a fos, plató pötyi meg gatyát mos!

    3
    2
    • Névtelen
      2024.07.16. 09:25

      a disznó meg méltatlankodva röfög az ólban. de mivel lophat tovább, megnyugszik

      4
      2
      • Névtelen
        2024.07.16. 10:28

        Húúúúúú wazze

        „Később a Deutsche Welle is megírta „. .. Mi lenne az országgal ha nem itt uszítana a német hullám?

        „Később a Deutsche Welle is megírta tényellenőrzésében, hogy hiába közölte a férfi az X-en, hogy csak viccnek szánta a videót, a megosztásokat nem tudta megállítani: a közösségimédia-oldalak mellett indiai, ukrán és román hírportálok is – és ahogy látjuk, a magyar kormánymédia zászlóshajói is – megosztották a posztjait.”

        1
        2
        • Névtelen
          2024.07.16. 10:51

          barmoknak jó lesz az

          2
          1
  4. Névtelen
    2024.07.16. 08:53

    Ugye nincs olyan kedves ismerősöm, aki a nálam 2,5e ft-os átalakítót a Temun 4e-ért veszi?

  5. Névtelen
    2024.07.16. 10:32

    én csak a „service@willinshop”-tól vásárolok , ők hülyére tudják venni az egész Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, az ország összes jogászát.

  6. idézet
    2024.07.16. 11:46

    Európa-szerte a kerülendő, pestises gusztustalan orosz ügynökök lettek a magyarok. Bojkottálni kell őket Európában, gyakorlatilag nagy ívben kerülni őket bármilyen politikában, illetve immár sima gazdasági környezetben is. Ez lett a magyarok híre. Hogy aljas, kapzsi, lelketlen putyinista árulók, gátlástalan tolvajok, és Európa ellenségei.

    A magyarok hatalmas nagy többsége pedig vagy vállat von erre, vagy kifejezetten vagány, vonzó dolognak tartja ezt.

    3
    1
  7. Névtelen
    2024.07.17. 09:24

    Megtanulhattátok volna, hogy nem érdemes hinni a közvéleménykutatásban bolsi libernyákok mert aztán mindig beköszön a valóság a negyedik fidesz kétharmad 2022 ugyanígy az ötödik fidesz kétharmad 2026 és hatodik 2030 ban fidezsz kétharmad következik sorozatban majd. Sorozatos ellenzéki összefosás bukták után ellenzéki összefosás nem jött még rá, hogy soha nem nyerhetnek? mi kell még, hogy belássák, hogy soha nem nyerhetnek? 😀 😀

    • Névtelen
      2024.07.17. 19:50

      Soha ne mond, hogy „soha”! 😀😀😀

    • Névtelen
      2024.07.17. 20:01

      orbán ezek szerint már nem döglik meg soha

    • Névtelen
      2024.07.17. 20:03

      na jó de akkor hol a faszban van az a 16-17 EU képviselő?

  8. Névtelen
    2024.07.18. 06:43

    kicsit off
    tegnap volt kép ahogy orbán valami random nyomorult étteremtulajjal fényképezkedik, hát én nem tudom, de nyaraláskor én a családommal vagyok, őket fényképezem, nem egy idős férfivel fotózkodom, tuti van valami a háttérben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük