Jelenetek a Galamb család életéből

A Bors szólaltatta meg a Hernádnémetin élő Galamb Alexet.

Galamb Alex régóta ismert alakja a magyar pékszakmának, sikertörténete sokak számára szolgál motivációként. A fiatal roma pék karrierjében most újabb jelentős lépésre készül: ősztől főállású szakoktatóként fog dolgozni abban a szakiskolában, ahol egykor ő maga is elsajátította a pék-cukrász szakma alapjait.

Alex azonban nem hagyja abba eddigi tevékenységeit sem. Folytatja egyetemi tanulmányait a tanítóképző szakon, ahol már sikeresen teljesítette az első két félévet. Emellett továbbra is vezeti a Hernádnémetiben élő gyerekek sütőszakkörét, ami mutatja, hogy a szakmai sikerek mellett a társadalmi felelősségvállalás is fontos számára.

Életének története még egy különleges fordulatot vett: Alex felesége, Mónika is úgy döntött, beiratkozik ugyanabba a pék-cukrász szakképzésbe, ahol férje oktatni fog. Ez a lépés Mónika részéről nemcsak a szakma iránti érdeklődését mutatja, hanem azt is, hogy kész fejlődni és új kihívásokat vállalni. Korábban dajkaképzőre járt, de most új célokat tűz ki maga elé, a tervei között szerepel az érettségi megszerzése is.

A házaspár hosszú távú tervei között szerepel egy saját pékség megnyitása, a Galamb Pékség, ahol Alex patronáltjainak biztosítanának majd munkalehetőséget, sikerüket nem csak saját boldogulásukra kívánják felhasználni, hanem mások segítésére is.

Mónika nemcsak érzelmi támaszt nyújt férjének, hanem praktikus segítséget is ad az ügyeinek intézésében, afféle menedzserként működik Alex mellett, segítve őt a határidők és feladatok nyomon követésében. Ez a fajta partnerség és támogatás kétségtelenül hozzájárul Alex karrierjének folyamatos fejlődéséhez.

Mónika felidézte, hogy amikor először költözött Alexhez négy éve, még olyan alapvető dolgok is hiányoztak a házból, mint a folyóvíz vagy a rendes villanykapcsolók. Az azóta eltelt időben jelentősen előre léptek életkörülményeik javításában. A házaspár három gyermeket nevel, köztük Mónika előző kapcsolatából származó kislányát is.

Mónika állítása szerint jobb meggyes piskótát készít, mint a cukrász-pék férje, aki viszont sokszor bevonja a nőt a munkába, és egyre többet tanul tőle otthon is. Tiszteletben tartja Alex szakmai tudását, és fel van arra készülve, hogy férje szigorú tanár lesz, aki nem fog kivételezni vele az iskolában.

Forrás: Bors