Miskolc. Mindegy, hogy önkormányzati vagy állami. A víz az úr!
A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) közleménye szerint több pesti vármegyei településen lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki – írta a 24.hu.

Az érintett települések között szerepel Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm. Továbbá Acsa, Csömör, Fót, Erdőkertes, Gödöllő, Mogyoród, Szada és Veresegyház is érintett.

Jelenleg a DMRV minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik. A társaság maximális kapacitással üzemelteti személyi és technikai eszközeit annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítsa az ivóvízellátást. Az aszályos időszakokban azonban a hőmérséklet emelkedésével a vízfogyasztás hirtelen megugorhat. A megnövekedett fogyasztási igények fokozott igénybevételt jelentenek a vízellátó rendszer számára. Ha a fogyasztási igények tovább nőnek vagy műszaki meghibásodások lépnek fel, kritikus üzemállapot alakulhat ki a rendszerben.

A szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából DMRV Zrt. ezért az alábbiakra kérte a fogyasztókat:

  1. – Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására.
  2. – Korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (például medencetöltésre vagy autómosásra).
  3. – Csökkentsék a növényzet locsolására használt ivóvízmennyiséget és gyakoriságát.
  4. – Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést (utak és járdák locsolását).