Skip to content

Az Origo is megsértette Vasvári Csaba bíró jó hírnevét

Az Origo is megsértette Vasvári Csaba bíró jó hírnevét

A lap „a gyurcsányi terror bírójának” nevezte Vasvárit.

Jogerős ítélet mondta ki, hogy az Origo megsértette Vasvári Csaba bíró jó hírnevét – áll a lap által közölt helyreigazításban, amelyet a Media1 szúrt ki. E szerint a bíró az Origo róla szóló, „A gyurcsányi terror bírója próbálja támadni Magyarországot” című írása miatt indított pert.

A bíróság megállapította, hogy az Origo kiadója, a Mediaworks azzal sértette meg a bíró jó hírnévhez fűződő jogát, hogy a lap a 2022. augusztus 15-én megjelent cikkben valótlanul „a gyurcsányi terror bírójának” nevezte Vasvárit, és valótlanul állította róla, hogy szerepet vállalt „a 2006-os gyurcsányi terrorban”, és hogy a 2006 őszén történt budapesti zavargások után több száz ártatlant helyezett önkényesen előzetes letartóztatásba.

Korábban a bíróság Bayer Zsolt fideszes publicistát és a kormányközeli Magyar Nemzetet is elmeszelte a Vasváriról szóló cikke miatt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük