Vári Attila vezetése idején a vízilabda-szövetség darabonként 25 ezer forintért vett galléros pólókat
Vári Attila vezetése idején a vízilabda-szövetség darabonként 25 ezer forintért vett galléros pólókat, ilyenekért most 8 ezret fizet. Vásároltak egy 93 milliós Mercedes buszt is, amit üzemeltetésre tovább adtak, és a bérlőnek fizettek a használatáért, majd végül az új vezetés csak féláron tudta értékesíteni. Várinak ugyanakkor nem sikerült minden: a sószobát, a szaunát és a jakuzzit például már nem tudta beépíttetni a szövetség margitszigeti irodájába. Megszereztük a Vári-korszakról készült átvilágítási jelentést, amit már az utód, a szintén olimpiai bajnok Madaras Norbert rendelt meg.

Ezzel a stabilitással és szakmai színvonallal nyugodt szívvel tudom átpasszolni a labdát

– fogalmazott 2022. októberi lemondásakor Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke, amikor átadta a stafétát utódjának, Madaras Norbertnek, akivel együtt voltak tagjai az athéni olimpián győztes pólóválogatottnak. Ám a 24.hu birtokába került, Madarasék által megrendelt átvilágítási jelentés szerint a kétszeres olimpiai bajnok Vári 2018 és 2022 közti elnöki időszakában a szövetség átláthatatlanul, szinte fék nélkül szórta a pénzt.

Madaras több mint fél évvel Vári lemondása után beszélt arról, hogy a számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkájukat, illetve „felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről”, ezért döntöttek az átvilágítási jelentés elkészítéséről. A Nemzeti Sport akkoriban arról írt, hogy a Vári vezetése alatti utolsó évet a szövetség 487 millió forintos veszteséggel zárta.https://24.hu/belfold/2024/07/17/magyar-vizilabda-szovetseg-vari-attila-tao-tamogatas-koltes-madaras-norbert/

Fotó. A képnek nincs köze a cikkhez.