Döbbenet: elromlott a klíma, ezért napok óta nem végeznek sugárterápiás kezeléseket a miskolci kórházban
A klíma hiányában hétfő óta nincs sugárterápiás kezelés a miskolci Központi Kórházban / Fotó: MTI/Vajda János

A klíma hiányában hétfő óta nincs sugárterápiás kezelés a miskolci Központi Kórházban / Fotó: MTI/Vajda János

Hétfő óta nem végeznek sugárterápiás kezeléseket a miskolci kórházban, miután meghibásodtak a sugárterápiás gépeket hűtő klímaberendezések. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerint a javítási munkálatok már megkezdődtek. Hozzátette: az ellátás csak jövő kedden indulhat újra.

Hétfő óta áll az ellátás a gépek meghibásodása miatt, a fekvőbetegeket hazaküldték, a dolgozók pedig kényszerszabadságra mentek – tudta meg a Telex. Mint írják, ezután keresték meg a főigazgatót, aki válaszában azt hangsúlyozta a lapnak, maguk a gépek nem romlottak el, csak az azok hűtéséért felelős klíma, ebben pedig a nyári hőség játszhatott szerepet. Dr. Büdi László azt írta, klimatizáció hiányában nem kivitelezhető biztonságos sugárterápiás ellátás. Hozzátette: azonnal megkezdték a javítási munkálatokat és várhatóan már július 23-án újraindul az ellátás.

Beszüntették a sugárterápiás kezeléseket / Illusztráció: MTI Fotó/Ujvári SándorBeszüntették a sugárterápiás kezeléseket / Illusztráció: MTI Fotó/Ujvári Sándor

A főigazgató továbbá azt írta, „a sugárkezelések 95 százaléka a járóbeteg-ellátás keretein belül történik, a fekvőbeteg osztályról csak 8 embert kellett hazaküldeni.” Az elküldött alkalmazottak kapcsolatban pedig hozzátette: a sugárterápiás ellátásban közvetlenül közreműködő szakdolgozók speciális tudásuk, képzettségük miatt más területen nehezen alkalmazhatóak, így őket valóban szabadságra küldték.