Miért? Simon kapitány ellene volt, hogy a  Miskolci Egyetemhez kerüljön a Földes
Veres Pál

Rendkívüli közgyűlés zajlott Miskolcon csütörtökön délután, melynek egyetlen napirendi pontja volt: a Miskolci Egyetemhez kerülő Földes Ferenc Gimnázium vagyonkezelői jogáról kellett döntenie a testületnek.

A Földes Ferenc Gimnázium fenntartói joga 2024. augusztus 1. napjával átkerül a tankerülettől a Miskolci Egyetemhez. Ezzel összefüggésben az önkormányzatnak döntenie kellett a vagyonkezelői jog átadásáról, a gimnáziumnak helyet adó ingatlan és a feladat ellátáshoz szükséges ingó vagyonelemek tekintetében, oly módon, hogy a tankerülettől visszaveszi a vagyonkezelői jogot, és átadja a Miskolci Egyetem, mint új fenntartó részére.

közgyűlésen a 28 tagból 16 fő volt jelen, az előterjesztés után a vitához senki nem akart hozzászólni, így rögtön következett is a szavazás.

14 igen, 1 nem (dr. Simon Gábor, MSZP), 1 tartózkodás (Pakusza Zoltán, Mi Hazánk) és 12 távollevő mellett elfogadta az előterjesztés szerinti határozati javaslatot, miszerint a vagyonkezelői jogot a város egyeteme kapja meg.

A nyáron még egy várható, augusztus 29-én, az is egy rendkívüli közgyűlés lesz.