Az ország legjobb iskolaőrei a nyáron is dolgoznak, így a Selyemréti Strandfürdőben is

A borsodi Rendőrfőkapitányság csapata első helyet ért el a Horváth Sándor I. Országos Iskolaőr Emlékversenyen. A tanítási szünetben sem tétlenkednek, rendezvényeken és például a Selyemréti Strandfürdőben is segítik a kollégáik munkáját.

A versenyen olyannyira jól teljesítettek a borsodiak, hogy még egy különdíjat is kiérdemeltek. A megmérettetés célja az volt, hogy fejlesszék az iskolaőrök képességeit, éppen ezért gyakorlati és elméleti feladatokban is jeleskedniük kellett, és végül a Borsod megyeieknél senki nem teljesített jobban.

Függetlenül attól, hogy szeptemberig nincs tanítás, a nyáron sem ér véget az iskolaőrök munkája. Ők ugyanis továbbra is segítenek ott, ahol tudnak, ezekben a hónapokban például különböző rendezvényeken, így például vásárokon, az egyetemi játékokon találkozhatunk velük, de igyekeznek a biztonságiak feladatait segíteni a Selyemréti Strandfürdőben is.

“Különböző strandokon Miskolcon, illetve a vonzáskörzetében lévő strandokon, a nagy tavak mellett, a nyéki plázson, valamint az Emődi tavon, a Muhi Beachen látnak el szolgálatot. Ezen kívül táborokban segítenek, mellettem vannak. Most egy háromnapos táborban vettek részt, bűnmegelőzési tábort tartottunk a rendőrök gyermekei részére” – ezt Béresné Buczkó Viktória, a Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója árulta el a Miskolc Televíziónak.

Az iskolaőrök aztán szeptembertől visszatérnek az oktatási intézményekbe, hogy ott segítsék a pedagógusokat és a diákokat. Alapvetően a bűnmegelőzés a feladatuk, és egy iskolában nyolcórás szolgálatot teljesítenek. Jelenlétüket a visszajelzések alapján pozitívan fogadták tanárok, tanulók és szüleik egyaránt.