Skip to content

Az ukrán vasút a háború ellenére is pontosabb a MÁV-nál

Az ukrán vasút a háború ellenére is pontosabb a MÁV-nál

A különös adatokra Vitézy Dávid hívta fel a figyelmet.

“2024 első 6 hónapjának eredményei szerint a belföldi vonatok összesített pontossága 92%-os volt. Az ukrán vasutasoknak sikerült fenntartaniuk ezt a mutatót az infrastruktúra ellenséges bombázása és az áramkimaradások ellenére, amelyek egyrészt azonnali átállást igényeltek a dízelvontatásra, valamint az infrastruktúra folyamatos javítását tették szükségessé” – idézte az Ukrán Államvasút közleményét Vitézy Dávid a Facebookon.

Az adatok különösen figyelemreméltóak a MÁV statisztikáival összehasonlítva. Bár ugyanezt az időszakot nem vizsgáltuk részletesen, a tavalyi késésekről ebben a cikkünkben írtunk bővebben, eszerint több ezer órányi késést halmozott fel a vasúttársaság egy év alatt.

Néhány nappal ezelőtt az Rtl.hu kérte ki a július első felére vonatkozó adatokat a MÁV-tól, amelyekből kiderült, a 35 ezer elindult vonat 70 százaléka közlekedett pontosan, vagy hat percnél kisebb késéssel a hőségriadó első tíz napjában. Összesen tehát 10 500 vonat késett, ez minden harmadik járatot jelenti, 1,6 százalék pedig el sem indult.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.19. 19:06

    „Egyrészt a politikus hazudik, másrészt manipulál.

    Nézzük, hogy miről is van szó? Például hazudik a háborús veszteségekről. Mindkét oldal.

    A kívülállók meg pártállástól függően azt hisznek el, amit akarnak. Az ellentmondásokat is.

    Pl azt is elhiszik, hogy holnap vereséget szenvednek az oroszok, mert nincs semmijük, de vele párhuzamosan azt is elhiszik, hogy annyira erősek, hogy lerohanják Európát.

    Nos jobb lenne kimaradni, de valakik nagyon nemakarják.

    Azzal vádolják Magyarországot, hogy itt dühöng az antiszemitizmus, miközben nyugaton gyilkolásszák a zsidókat. Ja és a Belgium–Izrael meccset Magyarországon kénytelenek lejátszani, mert a belgák nem tudják a zsidók biztonságát garantálni!!!!

    Valamint néhány éve Budapesten rendezték a Makkabi világjátékokat! Mert itt lehet garantálni a zsidók biztonságát!

    És hogy nálunk mindent felülmúló a korrupció? Miközben a brüsszelíták női szekciójából már egyesek a börtönt is megjárták? Amúgy köztörvényesen?

    Hogy még az ursula von der pfizert is elmarasztalta a nemzetközi bíróság?

    Már tíz éve nyilvánvaló, hogy a király meztelen! Hogy mindezt már előre látta E.A. Poe.

    És ha a társadalmak mindent benyalnak, akkor ez egyre rosszabb lesz!”

  2. Névtelen
    2024.07.19. 21:39

    Ha háborús helyzetre hivatkozik az elmeosztály miniszterelnöke állandóan, hogy amiatt vannak korlátozva dolgok, hogyan akarja megünnepelni augusztus 20-át tüzijátékkal,amikor másutt géppuskaropogás van

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük