Huti drón robbant Tel-Avivban. Egy férfi meghalt repeszek miatt, négyen könnyebben megsérültek
A robbanás helyszíne Tel-Avivban, az éjszaka folyamán – Fotó: Hadas Parush

A Hutik vállalták a felelősséget a drón indításáért, és a Cahal vizsgálja, miért nem aktiváltak riasztást. A rendőrség szerint a légi jármű a levegőben robbant fel: “A pusztítás viszonylag nagy átmérőben terjedt, és a polgárok egy bizonyos magasságban egy vörös tömeget láttak.”

Egy ötvenes éveiben járó férfi meghalt az éjszaka (péntek) Tel-Avivban egy drón robbanása következtében. A Cahal vizsgálja, hogy miért nem aktiváltak riasztást, és számos biztonsági erő működik a környéken. Négyen könnyebben megsérültek az incidensben, hárman repeszek miatt, és egy személy a robbanás lökéshullámától, amely körülbelül hajnali 3:00-kor történt a Ben Yehuda és Shalom Aleichem utcák kereszteződésének közelében. A Hutik hadseregének szóvivője, Yahya Saree, vállalta a felelősséget a drón indításáért, és hozzátette: “Hamarosan további részleteket közlünk az akcióról.”

Biztonsági kamerák felvételei a tel-avivi robbanásról:

Peretz Amar, a tel-avivi rendőrség parancsnoka szerint a légi jármű a levegőben robbant fel, és megjegyezte, hogy a robbanást a központi ország más városaiban is hallották. “A pusztítás viszonylag nagy átmérőben terjedt. Vannak tanúvallomások azoktól a polgároktól, akik egy bizonyos magasságban egy vörös tömeget láttak, ami magyarázatot ad arra, hogy a robbanás nem egy épületben vagy a földön történt,” mondta Amar, és hozzátette: “Nagy szerencsénk volt.” Alon, a környék lakója elmondta: “Az egész épületem megrázkódott, a szomszédoknak betörtek az ablakai, így biztos voltam benne, hogy a találat itt történt. Csak amikor kimentem, láttam, hogy néhány épülettel arrébb történt, és itt az egész káoszt.”

Magen David Adom mentőszolgálat mentőse elmondta, hogy röviddel a robbanás után az áldozatot az ágyában találták meg repeszek okozta sérülésekkel egy közeli épület magas emeletén, és a helyszínen halottnak nyilvánították. Hozzátette, hogy a sérültek közül kettő az otthonukban tartózkodott, míg a másik kettő az utcán volt. Emellett a tűzoltóság jelentette, hogy egy jármű kigyulladt.

Az amerikai központi parancsnokság a robbanás előtt bejelentette, hogy az elmúlt 24 órában négy drónt és két föld-levegő rakétát semmisítettek meg a jemeni Hutik által ellenőrzött területeken.