Már a hétvégén visszaléphet Joe Biden? Michelle Obama jöhet
NATO Summit In Washington DC Final Day

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Joe Biden amerikai elnök napokon belül felfüggesztheti választási kampányát – számolt be róla az Axios. Az elnök hiába vonult vissza  delaware-i otthonába egy állítólagos Covid-19 fertőzés miatt, nem enyhült a nyomás a Demokrata párt részéről azt illetően, hogy romló szellemi állapota miatt fejezze be az elnökjelölti kampányát.

EZT IS AJÁNLJUK A TÉMÁBAN

Michelle Obama az egyetlen, aki novemberben le tudná győzni Trumpot – valóra válhat a demokraták álma?

Jelentősen megingott a párt bizalma Bidenben. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy legalább egy tucat képviselő szólította már fel a visszalépésre.

A portál szerint Biden egyes barátai és munkatársai úgy vélik, az elnök már ezen a hétvégén kiszállhat az elnökjelölti versenyből. Az Axiosnak névtelenül nyilatkozó demokrata párti munkatárs azt monda, hogy:

Az elnöknek azt mondják, ha marad, akkor Trump elsöprő győzelmet fog aratni”.

„Választhat: vagy a történelem egyik hőse lesz, vagy biztos lehet abban, hogy soha nem lesz Biden elnöki könyvtár” – fogalmazott Biden egyik barátja az Axiosnak. Az utóbbi hetekben a Demokrata Párton belül  is egyre hangosabbak lettek, akik szerint Bidennek romló egészségi állapota miatt vissza kellene lépnie az elnökválasztási kampánytól, mivel a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint Donald Trump jócskán növelte népszerűségét az elnökjelölti vita és az ellene elkövetett merénylet óta.