Tisztelt Szopkó Úr. A „zöld” városvezetés irgalmatlan nagy korábban zöldterületet betonozott le az Avason

„Emberközeli” fejlesztések és allergén növények

15:52 (1 órával ezelőtt)

címzett: szopko.tibor@miskolc.hu
Tisztelt Alpolgármester Úr!
Meglepődve vettem tudomásul tavaly, hogy a „zöld” városvezetés irgalmatlan nagy korábban zöldterületet betonozott le az Avason. Ahhoz képest, hogy a beruházások végét az Önkormányzat tavasz elejére ígérte, még most sem készültek el. Jelen levelem célja hogy felhívjam a figyelmet: Az épületek környezetében lévő, megbolygatott területeken az allergén parlagfő, fekete üröm nagy tömegben jelent meg, és megkezdték a virágzást. A kérdéses területek most nyilván a „senki földje” kategóriába tartoznak, amíg az elhúzódó, csúszó beruházások átadása nem zajlik le, a parlagfű-mentesítés a beruházó felelőssége. Ez az Avason élő allergiásokat nyilván nem vigasztalja.

Csatolva néhány kép a terület aktuális állapotáról.

1. kép: A zöldítés jegyében parkolókká alakítják a zöldterület egy részét. Vajon tömegek akarják a Perczel Mór utca felől megközelíteni az Avastetőt? Úgy érzem, hogy inkább a környékbeli lakosok autói fognak ott parkolni…
2-3 kép: Telepítettek két WC-t, az egyik a Horváth-tető alá került, a másik meg a Perczelhez. Ha jól látom, pénzbedobós, ráadásul csak pénzérmével működik, kártyát nem fogad el… 2024-ben… Félve kérdezem: ha ott a Kilátó alatt a hatalmas látogatóközpont-komplexum, akkor miért kellett még KÜLÖN építeni WC-ket? És miért kellett a Perczel Mór utca feletti sétányra? Ott átmennek az emberek, nem szoktak hosszan időzni. Ami totális nonszensz, hogy az akadálymentesítés jegyében építettek egy több száz méter hosszú rámpát (a képeken látszanak az irgalmatlan bevágások), de a fenti sétány felől nem… Megjegyzem: a terület nem volt lezárva és nem volt kitéve „Építési terület” tábla.
4-5 kép: A sétány melletti WC oldalában büszkén nődögél a parlagfű és a fekete üröm. Ugyanez a helyzet a lenti (játszótér alatti) WC-nél és a Kilátó alatti látogatóközpontnál.
6-7 kép: A sétány és környezete továbbra is borzasztóan néz ki, a fű a gépek által összetaposva, építési anyagok, törmelékek felhalmozva. A területen boldogan növekszik a parlagfű…
Üdvözlettel: Györe Kálmán