Saját halottjának tekinti a Magyar Posta a kelebai kézbesítőt, aki szerdán a nagy hőségben összeesett az utcán, majd pénteken a kórházban meghalt, írja a cég közleményében.

Maszkos postás viszi a konzultációs kérdőívet Kecskeméten
photo_camera A kép illusztráció Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

„A Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy munkatársai napi feladataikat maximális biztonságban végezhessék és elkerülje a hasonló eseteket. Rendkívüli hőség esetén, megkülönböztetett figyelmet fordítunk a munkájukat a szabadban végző kollégákra. Megfelelő mennyiségű védőitalt (hűtött ivóvizet) biztosítunk a számukra, melyet a kézbesítők magukkal vihetnek, illetve szükségleteiknek megfelelően munkájuk közben a munkáltató költségére vásárolhatnak vizet” – írják.

A kézbesítők a megszokottól eltérő időben is kézbesíthetnek, korábban kezdhetik a munkát, amikor még hűvösebb van, ráadásul a tűző nap elől munka közben betérhetnek a klimatizált közintézményekbe, vállalkozások telephelyeire, irodákba, hűvösebb épületekbe, ilyenkor akár 1-2 órát is szüneteltethetik a munkát a hőség miatt.

A Kelebián rosszul lett kézbesítőnél is volt megfelelő mennyiségű védőital, írta a cég, hozzátéve, hogy az eset kivizsgálása jelenleg zajlik.

A postás egy kollégáját helyettesítette, amikor hőgutát kapott. Helyiek találtak rá a földön eszméletlenül fekvő postásra, akihez azonnal mentőt hívtak, a 60 éves férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba.