Miskolc Pláza. Tíz-tizenöt évente szükséges a bevásárlóközpontokat felújítani

Korábban írtuk  (2023)

Az év végére teljesen megújul a borsodi megyeszékhely első bevásárlóközpontja, a Miskolc Pláza. A felújítások az elmúlt évek során a belső tér korszerűsítésével kezdődtek és mostanra a külső megjelenés átalakítása is megkezdődött.

Az Indotek Group senior marketingmenedzsere a Miskolci Naplónak nyilatkozva elmondta, hogy minden olyan plázát, amelyet a kilencvenes évek végén vagy a kétezres évek elején építettek, felújítanak.

„Meglátásunk szerint tíz-tizenöt évente szükséges a bevásárlóközpontokat felújítani a folyamatosan változó vásárlói igények magas színvonalú kielégítése érdekében. A cél az, hogy a szolgáltatások bővítésével és a helyi adottságokat is figyelembe vevő esztétikai átalakításokkal, látvány- és dizájnelemekkel növeljük a plázák vásárlóerő-bevonzó képességét, s erősítsük a bérlői mix összetételét” – mondta el a lapnak Nagy Tibor marketingmenedzser.

A külső felújítási munkálatok június 24-én kezdődtek és a tervek szerint október végére fejeződnek be. Nagy Tibor kifejtette, hogy a felújítás nem csupán a falak festéséből áll, hanem emellett a belső tér modern dizájnját kívánják a külső homlokzaton is megjeleníteni.

A Miskolc Plázát eredetileg a holland Plaza Centers kezdte építeni 1999-ben, ez volt hazánk kilencedik plázája. Az épületben százhárom üzlet található, valamint a város egyetlen multiplex mozija nyolc teremmel. 2000. június 13-án nyitotta meg kapuit, azaz jövőre lesz huszonöt éves. Nagy Tibor szerint bár nem kifejezetten az évfordulóra időzítették a felújítást, az időzítés mindenképpen kedvező egybeesés.