Skip to content

Wizz Air: Aki külföldön ragadt, inkább foglaljon szállást magának

Wizz Air: Aki külföldön ragadt, inkább foglaljon szállást magának

A globális informatikai leállásnak szerencsére vége, de még időbe telik, amíg sikerül mindenkinek eljutnia az úti céljához. A Wizz Air tanácsokat adott azoknak, akik a reptéren várakoznak, és azoknak is, akik nem tudnak hazajutni.

A pénteki globális informatikai rendszerhiba mostanra elhárult, de még így is eltarthat egy ideig, amíg nyári szezonban egyébként is zsúfolt légiközlekedés normális működése helyreáll, és minden utas eljut az úti céljához – közölte a Wizz Air. Mint írták,

a légitársaság honlapja és mobilalkalmazása ismét működik, az online foglalási és check-in szolgáltatások is újra rendelkezésre állnak.

Az utasok legegyszerűbben a foglaláshoz használt Wizz-fiókjukba bejelentkezve tudják intézni az átfoglalást vagy a visszatérítést. Ha nincs olyan Wizz Air-járat, amellyel ésszerű időn belül elérhetnék úti céljukat, más légitársaságoknál is foglalhatnak, ebben az esetben költségeiket a benyújtott számlamásolatok ellenében a légitársaság visszatéríti – ígérik.

A cég azt javasolja, hogy aki külföldön rekedt, az foglaljon saját magának szállást, utólag majd megtérítik a költségeket – ehhez a honlapon található űrlapon kell az igénylést beadni. Mint írták, ugyan próbálnak szállást biztosítani ők is a kint maradt utasoknak, de ez most különösen nehéz, hiszen a főszezon zsúfoltsága mellett több tízezer másik turista járatait is törölték.

Pénteken a világ légiközlekedése órákra megbénult, és sok más szektorban is nagy leállások voltak. Mint azóta kiderült, a káoszt egy biztonsági megoldásokat kínáló cég hibás szoftverfrissítése okozta, ez kiütötte a Windows alapú rendszereket. Azt, hogy az utazók milyen kártérítésre számíthatnak és mit tehetnek a káosz után, itt mutattuk be:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.07.21. 06:53

    Amikor egy internetes biztonsági cég a Róma-i 3 napos városnézést 6 napossá tudja ” varázsolni „, amikor ez a cég a világon közszolgáltatásokat, rendszereket bénít meg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük