Skip to content

Csődbe ment a rendőrség?

Csődbe ment a rendőrség?

Nem tudja kifizetni az igazságügyi szakértőit a rendőrség, mert nincs rá pénze

Akad olyan szakértő, aki emiatt beperelte a rendőrséget.

Akkora pénzhiánnyal küszködnek a rendőr-főkapitányságok, hogy a saját maguk által kirendelt igazságügyi szakértőket sem tudják maradéktalanul kifizetni.

A szakértőknek a kirendeléseket kötelező elfogadniuk, ráadásul a kiszámlázott, ám ki nem fizetett összegek után tőlük már be is hajtották az adókat.

Akad olyan szakértő, aki emiatt beperelte a rendőrséget.

A tavaly decemberben benyújtott számláimat sem fizették még ki: a kiszámlázott, de a be nem folyt összeg után pedig már be kellett fizetnem 600 ezer forintnyi társasági adót is. Még jó, hogy nem áfa-körben vagyok, mert akkor már milliókat fizethettem volna az államnak, hogy ingyen dolgozhassak

– írta a 24.hu-nak egy neve elhallgatását kérő informatikai szakértő, akinek 4–5 millió forint lejárt követelése van a rendőrséggel szemben.

Több per is indult az elmaradt kifizetések miatt, de csak az egyik felperes vállalta névvel és arccal is a történetét.

“Mi a hatóság által kiállított jogerős díjmegállapító határozat alapján állítjuk ki a számlákat. Az egyik ilyen számla után fizetési meghagyást bocsátottam ki, miután hónapokig hiába vártam a pénzemre. És mit csinált a rendőrség? Nem ismerte el a tartozást, vagyis a saját jogerős határozatát, és ellentmondással élt csak azért, hogy ne legyen azonnal inkasszálható a tartozása” – mondta Fülöp a 24.hu-nak.

A bíróság végül kimondta, hogy a jogerős hatósági határozatban rögzített követelés azonnal végrehajtható.

Deli Kálmán, az Igazság az Igazságügyi Szakértőkért Egyesület elnöke azt nyilatkozta a lapnak:

„A rendőrség költségvetésének megkurtítása nem új keletű jelenség, ilyen előfordult már a ’90-es években is, de akkor az illetékes rendőri vezető úriember volt, és szeptemberben tájékoztatta az igazságügyi szakértőket, hogy nem tud fizetni, ne küldjenek számlát, de minden szakértői díjat kifizet a következő év február végéig. Tartotta a szavát.”

A rendőrség elismeri a fizetési nehézségeket – szerintük a költségvetési források üteméhez kénytelenek igazítani a számlák kifizetését.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük