Kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásáhoZ

Hétfőn csaknem országszerte kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amelyek elszórtan fordulhatnak elő, ekkor viszont már kevésbé ígérkezik határozottnak az esti lecsengés. Az erősebb zivatarcellákat erős, viharos (50-70 km/h) széllökések, jégeső (jellemzően 1-2 cm-nél nem nagyobb átmérő), illetve lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék, esetleg felhőszakadás (több mint 25-30 mm) kísérheti.

Mindeközben a meleg sem tágít. Az Alpokalja és az Északi-középhegység nagyobb részének kivételével ismételten egyre többfelé alakulhat 25 fok felett a napi középhőmérséklet, amelynek értéke vasárnap főként délkeleten, hétfőn az Alföldön már nagyobb területen érheti el, haladhatja meg a 27 fokot.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul, azonban a felhősebb északkeleten néhány fokkal ez alatt maradhat a hőmérséklet. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 16 és 21 fok között valószínű, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hűvösebb, míg a tópartokon és a nagyvárosok belterületein enyhébb lehet a reggel.