Megmagyarázta a szakma, mi kerül egy bundáskenyéren négyezer forintba a bencéseknél

Több mint négyezer forintba kerül a tihanyi Apátsági Rege Cukrászdában egy töltött bundáskenyér, 2390 forintba egy limonádé, és 3690 a jeges kávé ára. Egy valószínűleg ötfős reggeliző asztaltársaság több mint 48 ezer forintos számlája kapcsán rengetegen felháborodtak a cukrászda árai miatt – írja a Világgazdaság.

A lap a témával kapcsolatban megkereste a szakmát.

Ezért az árért a Wörthi-tó partján senki egy szót sem szólna”

– reagált a Világgazdaság érdeklődésére Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Később a szakember a témával kapcsolatban leszögezte, hogy nem érti a felháborodást, hiszen senkit nem csaptak be. Az árakat online nem kötelező, de a bejáratnál jól látható helyen és az étlapon is egyértelműen fel kell tüntetni. Ez pedig ebben az esetben megtörtént, így akik bementek a cukrászdába, és rendeltek, tisztában voltak az árakkal.

Továbbá azt is kiemelte, hogy csak a számla kering az interneten, de arról már nem esik szó, hogy az étellel, az itallal vagy a kiszolgálással elégedetlen lett volna a számláját bemutató vendég.

Ez az ipartestületi elnök szerint nagyon fontos szempont, hiszen minden más tudható, legfőképp az, hogy a Balaton legszebb panorámája és a különleges világörökségi környezet miatt a vendéglátóhely kiemelten értékes övezetben, kiemelt árakkal dolgozik.

Akár tulajdonosként, akár bérlőként működtet itt valaki vállalkozást, az ingatlan vételára vagy bérleti díja jelentősen meghaladja az átlagot, ami mindenre hatással van, arról nem is beszélve, hogy rendkívüli mértékben megugrott vendéglátósok bérigénye is.

***