Ez már a végjáték. Borverseny

A borverseny időpontja 2024. augusztus 9., péntek, 14:00 óra. Helyszíne az Avasi Présház, amely Miskolcon, a Lonovics utca 9. szám alatt található.

A rendezvény fővédnöke Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. A borverseny elnöki tisztét Hunyadi Judit hegybíró tölti be, aki a Miskolc és Környéke Hegyközség képviselője. A szervezést a Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület végzi.

A versenyen való részvétel feltételei a következők: Csak olyan borokkal lehet nevezni, amelyek a Bükki Borvidék hegyközségeinek közigazgatási területén készültek. A nevezett bornak meg kell felelnie az Országos Borverseny részvételi szabályzatában foglalt kritériumoknak. A bornak rendelkeznie kell forgalomba hozatali engedéllyel, és a termelőnek legalább 250 palackot kell tárolnia a nevezés időpontjában.

Újdonságként ebben az évben olyan avasi és bükki borászok is nevezhetnek, akik még nem rendelkeznek borászati üzemengedéllyel, így nem hozhatnak forgalomba bort. Ezeket a borokat külön kategóriában értékelik, és a kiemelkedő tételek Polgármesteri Különdíjban részesülhetnek, ami ösztönzést jelenthet a további fejlődésre.

A versenyre egyéni bortermelők és bortermelő vállalkozások is nevezhetnek, akár személyesen, akár meghatalmazottjuk által.

Miskolc Polgármesterének Bora 2024 címet elnyerő bort a termelőnek 250 palack mennyiségben kell biztosítania Miskolc Város Önkormányzata számára, amennyiben az önkormányzat igényt tart rá. A bort a nevezési lapon vállalt bruttó átadási áron, egyedi arculattal ellátott címkével kell szállítani.

A versenyen való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.

A borminták leadásának határideje 2024. augusztus 6. és 7., 10:00 és 16:00 óra között, a végső határidő augusztus 7., 16:00 óra. A mintákat az Avasi Présházban (Miskolc, Lonovics u. 9.) kell leadni.