Miskolcon: ha valaki a háza elé maga fest fel parkolást tiltó jelzést az érvényes?

Ha valaki gondol egyet és felfest bárhova egy ilyen megállni (és parkolni) tilos jelzést, akkor azt az egyszerű autósnak be is kell tartania?

Elsőként S. István szúrta ki és tette közkinccsé a közösségi médiában fotóját az ominózus helyről. Érdemes tisztában lenni ilyenkor a KRESZ-szabályokkal, ám a vélemények erősen megoszlottak a témában. Ezt a nem igazán hivatalosnak tűnő aszfaltfelfestést Miskolcon, a Farkas Jenő utcában találjuk meg. “Jogos, vagy csak pofátlanság? Tábla nincs, nem tilt!” – teszi fel a kérdést István.

Akadt, aki szerint jogos a felfestés. Például az autók ki- és beállása miatt (?), más azt fogalmazta meg, hogy a tűzoltóautó egy esetleges tűz esetén nem tudna beállni az udvarba. Ez mondjuk így valószínűleg nem állja meg a helyét, hiszen Miskolc döntő részén, ahol az utcák egyik felén lehet állni, sehol sem tudna beállni, de miért is kellene beállnia a portára?

Tamás ezen fel is húzta magát, vélhetően jogosan. “…és ha te úgy gondolod, akkor magad kedvére pingálhatsz bárhova bármilyen burkolati jelet? Kétlem, sőt büntethető!” – írta. Arra, hogy hivatalos felfestés-e, Gábor adja meg a választ. “Miskolcon csak mi festünk ilyen jellegű útburkolati… 🤪 jeleket, de ez nem mi festettük” – írta F. Gábor, a smiley-t szándékosan hagytuk az idézetben, mivel Gábor ezzel is jelezni kívánta, hogy ez nem útburkolati jel, csak egy mázolmány.

Szintén jó eséllyel beletalált József, aki úgy fogalmazott, hogy valaki úgy gondolta, csinál magának egy parkolót. Rózsa pedig úgy gondolja, az ott lakó megelégelte a kórházba érkezők parkolását, hozott egy kis festéket és ecsetet. Amennyiben a felfestés nem hivatalos (már a kinézet alapján is úgy tűnik, sok lett egyszerre a két tiltás ahhoz, hogy hivatalosnak látszódjon…) és mivel tábla sincs, ezért elkönyvelhetjük, hogy a parkolást itt a világon semmi nem tiltja.