Az elmúlt öt évben a Miskolc Holding Zrt. nem vásárolt földet, de a Déli Ipari Park így is kész van

Miskolc a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében kétmilliárd forint értékű beruházást valósított meg a Miskolc Déli Technológiai Parkban. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában, „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Miskolcon” című pályázat keretében valósult meg.

A projekt célja egy megfelelő, a befektetői igényekkel összhangban lévő alapinfrastruktúrával és jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott ipari park kialakítása és fejlesztése volt. Mindezek szükségesek ahhoz, hogy Miskolc továbbra is vonzó célpontja legyen a beruházásoknak. A fejlesztésnek köszönhetően teljessé vált a Déli Ipari Park észak-déli irányú átjárhatósága, megvalósult egy 120 hektáros területen az ivóvízellátás – és szennyvízelvezetés kiépítése, tovább 40-50 hektáros terület csapadékvíz elvezetésére alkalmas átemelő/tározó, s a Hejő-malomárok mederrendezése is.

Új, kétsávos, körforgalommal és közvilágítással ellátott összekötő út készült, mely a Bogáncs utca irányából induló Galamb József utcát köti össze a Joyson úttal.

Az „Ipari park és iparterület fejlesztése Miskolcon” elnevezésű projekt is megvalósult. A fejlesztést konzorciumi formában valósították meg a résztvevők, a konzorcium vezetője Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, konzorciumi partnere a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. volt. A projekt 1,5 milliárd forintból valósult meg a Déli Ipari Park infrastruktúrájának és a mellette lévő iparterület fejlesztésével.