Bréking: Obama is beáll Kamala Harris mögé

Demokrata párti nagyágyúval erősödött Kamala Harris demokratapárti elnökjelölt kampánya, miután jó pár napos hallgatás után Barack Obama volt elnök, az egyik, ha nem a legbefolyásosabb demokrata politikus is beállt az alelnök mögé.

 

Ma, egy privát, hogy nyilvánosságra hozott videó hívás keretében a volt elnök és més mindig az egyik legnépszerűbb demokrata politikus támogatásáról biztosította Harrist, jelentősen megnövelve ezzel az a Biden-kormány alelnökének a választási esélyeit.

Sokan találgatták, hogy az elmúlt napokban Obama miért volt csöndben, miután Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől és Harrist nevezte meg támogatottjának. Elindultak a találgatások, hogy a csend mögött nem-egyetértés állhat. Ez ma megváltozott.

“Felhívtunk, hogy Michelle és én alig lehetnénk büszkébbek rád, hogy támogatunk, és mindent megteszünk azért, hogy túljuss ezen a választáson, és bekerülj az Ovális Irodába” – mondta Obama Harrisnek.

„Büszke vagyok rád. Ez történelmi jelentőségű lesz”

– mondta Harrisnek az egykori first lady, Michelle Obama véget vetve azoknak a találgatásoknak, mely szerint a demokrata párt az utolsó pillanatban éppen őt húzná be, mint Donald Trump legpotensebb ellenfelét.