Semjén hangosan hahotázott azon, hogy a sajtó miért kérdezi olyan nevetséges témáról, mint a nem működő kórházi klímák

Semjén viccesnek találja.
photo_camera Semjén viccesnek találja.

Orbán Viktor „békemissziójához” képest nevetséges témának tartja Semjén Zsolt, hogy a magyar kórházakban sorra romlanak el a klímaberendezések.

Amikor az RTL stábja a tusványosi Fidesz-fesztiválon különféle aktuális témáktól kérdezgette, Semjén színpadiasan eltúlzott hahotázásban tört ki, amikor az orosz-ukrán háború és a Tisza párt témája után a sorra csődöt mondó klímaberendezések ügyéről kérdezték. Orbán Viktornak “világháború” elkerülése végett folytatott “missziója” Semjén szerint olyan téma, amiről a sajtónak jogos kérdeznie, ehhez képest szó szerint “abszurdnak” nevezte, hogy hogy lehet egyáltalán felhozni a harminc plusz fokban szenvedő orvosok és betegek ügyét. Semjén annyira elragadtatta magát a gúnyolódásban, hogy maga próbált javítani és a nevetéstől még eltorzult hangon mondogatta, hogy “ez borzasztó fontos” persze, de utána azért elmagyarázta, hogy a téma mégis miért nevetséges Orbán propagandaútjaihoz képest.

A videóban Semjén később újra meg újra ahhoz tér vissza, hogy hogy lehet ilyen kérdéseket egymás után feltenni. Aztán komolyra igazított arccal leszögezi, hogy a magyar betegek élete „nagyon-nagyon fontos dolog”.

De a pokol innentől szabadul csak el igazán, Semjén ugyanis újra feltúráztatja saját magát és percekig elemzi, hogy a magyar betegek és az orvosok élet- és munkakörülményei mennyire jelentéktelen kérdést jelentenek Orbán Viktor háborúkoncepciójához képest.

Semjén leszögezi, hogy

„A kérdések súlya között mégis van valami különbség”

a klímaberendezések kérdését pedig a saját fiatalkori verseinek fontosságához hasonlítja, ebben a formában:

„az ifjúkori verseimről nem óhajt kérdezni?”

A beszélgetés ezen a pontos ismét nyílt gúnyolódásba megy át, Semjén agresszívan kértdez vissza, hogy a riporter hogy kérdezhetett egyáltalán ilyeneket, miközben

„ebben a háborúban egymillió ember halt meg. Meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma működött, vagy nem működött?”