Skip to content

Orbán Viktor Tusványoson: Olyan változás jön, amire 500 éve nem volt példa

Orbán Viktor Tusványoson: Olyan változás jön, amire 500 éve nem volt példa

Miközben Európa keleti felén százezerszám ölik egymást az emberek, a nyugati felén százezerszámra engednek be idegen kultúrákból embereke – mondta Orbán Viktor a tusnádfürdői beszédében a Bálványosi Szabadegyetemen, ahol arról beszélt, hogy Európa lényegében behódol az Egyesült Államoknak, miután összeomlott az eddigi Párizs-Berlin hatalmi tengely. A következő időszakban Ázsia lesz a fejlődés új központja, de már majdnem kész a “magyar nagystratégia”.

 Percről percreSorrend megfordítása

/ 5

11:30

Köszönjük figyelmüket.

11:29

Orbán szerint persze, sokfélék vagyunk, de mégis vannak közös, lényegi vonások, a stratégiának ezt kell megcéloznia. Nem konszolidáció, hanem kiállás kell. A lényeg a szabadság, amit befelé is építeni kell. A személyes szabadságot is építeni kell. Mi nem vagyunk hiperfegyelmezettek, nem élvezzük a hierarchiát, nem élvezzük a blaszfémiát, a felfordulást, nem gondljuk, hogy az állam nélkül létezni lehet. A magyarnak a rend érték, melyben háborítatlanul élhet. Az én házam, az én váram, majd én eldöntöm, mitől érzem jól magam. Ez antropológiai, genetikai, kulturális adottság, ehhez kell alkalmazkodni – mondta Orbán.

A világváltozás nem egy-két év alatt megy végbe, hanem 20-25 év alatt. Vita lesz, az ellenfelek támadni fogják, a folyamat visszafordítható, betagozódást fognak követelni, pályamódosításon fognak dolgozni, nem csak tartalmi kérdések lesznek, hanem szükségességiek is.

Ezt nem mi fogjuk befejezni – mondta Orbán. Hanem leginkább a mai 20-as, 30-as fiatalok. A következő nemzedékekben is csak liberálisok és nemzetiek lesznek. A liberális latteavokádos, mindenmentes, slimfitek lesznek az egyik oldalon, míg a másik oldalon a vagányok. Így a toborzást el kell kezdeni. A liberálisok toborzódnak maguktól. A nemzeti tábor csak trombitaszóra bújik elő, így Orbán szerint fiatal harcosokat kell találniuk. „Nemzeti érzelmű, bátor, fiatal harcosok kerestetnek” – zárta beszédét a miniszterelnök, majd hozzáfűzte,  hogy „a kérdéseket elpasszolhatjuk. Nincsenek kérdések.”

11:24

Nem szabad kis-Magyarországból kiindulni a stratégiával. A világon élő összes magyart magához kell kapcsolnia – jelentette ki a miniszterelnök. Évszámot nem mert mondani, de azt mondta, belátható időn belül az összes támogatást ki fogják terjeszteni a magyarok lakta területekre az országon kívül is. Az irány szerinte nem rossz, hiszen évente átlagban 100 milliárdot költöttek kifelé, míg Gyurcsányék alatt 9 milliárdot költöttek csak kifelé.

11:23

– mondja Orbán, aki szerint a demográfia romlást meg kell állítani. 2035-re demográfiailag önfenntartónak kell lenni. Migrációról szó sem lehet, mert ha többen vannak a vendégek, akkor az otthon többé nem otthon. 2025 után a gyerekek után járó adókedvezményt szerinte duplázni fogják.

Nő Orbán szerint azoknak a száma, akik Nyugatról akarnak idejönni. Nem lesz automatizmus, eddig ők válogattak, most mi fogunk.

A családoknak saját vagyon kell, teljes foglalkoztatás. Van munka, de munka nélkül nem tudsz megélni, ez az üzlet és az ajánlat lényege – mondta.

A magyar falurendszert meg kell tartanunk – mondta. Városi szintű szolgáltatások kellenek falun is, a városoknak ebből anyagi terhet kell vállalni. Nem lesznek gigavárosok, agglomerációk viszont igen.

A szuverenitásvédelem lényege: nem betagozódni, hanem a saját különlegességünket fenntartani. Nyelvőrzés, a zéró vallási állapot elkerülése, melyet a Nyugat elvesztett. Mindenképpen el kell kerülni Orbán szerint a melegek házasságát, az szerinte a zéró vallási állapot.

11:19

A nagy stratégia veleje Orbán szerint a konnektivitás: hogy nem engedjük magunkat bezárni a nyugati és keleti világgazdaságba. Mindkettőben ott kell lenni. Nem szállunk be a kelet elleni háborúba, technikai blokkosodásba, vagy kereskedelmi blokkosodásba. Barátokat és partnereket gyűjtünk, önálló utat járunk – jelentette ki.

A szuverenitás védelme is lényeg. A nemzeti szuverenitás gazdasági alapja is megvan: piramist építettek, bajnokokkal, a nemzeti vállalatokkal, közepesekkel és kicsikkel. Minden szektorban vannak nemzeti bajnokok, ezek pedig nem csak otthon bajnokok, hanem a nemzetközi térben is versenyképesek. A középvállalatok utánuk jönnek, közülük 15 ezer dolgozik nemzetközi szinten is. 2010-ben 3 ezer volt. Szélesíteni kell a kis- és egyéniek körét is, Orbán azt mondta, ha békeköltségvetés lehet 2025-re, akkor őket erősíteni fogják.

A miniszterelnök szerint regionális hitelezőként kell megjelenni a térségben, ennek az alapjai megvannak. Termelőközpontnak kell maradni, a Nyugat ezirányú hibáit nem szabad átvenni. Nem szabad migránsokkal dolgoztatni.

Az egyetemi és innovációs központokat ki kell építeni.

A magyar stratégia
11:15

Stratégiára van szükség – mondta Orbán. Kell egy „magyar nagystratégia”. Kis stratégiák eddig is voltak, 2030-as horizonttal. Az akkori terveket végig kell vinni, ez azonban kevés, kell valami nagyobb, egy hosszabb időtáv – jelentette ki. Elejtett egy 2050-es időpontot is, de azt már az unokáknak célozza.

A nagy stratégia szerinte megvan, a háború pár dolgot felgyorsított. A 2022-es választás után azonnal nekiálltak, van politikai igazgatójuk, Orbán Balázs, akinek ezt össze kell állítani, Trump programjában mélyen vesznek részt, becsatlakoztak a kínai stratégia-alkotómunkába is. Stratégiai gondolkodókat vontak be a kormányba, Brüsszelben sem passzívak, hanem befele vonulnak. Puha hatalomgyakorlásra alkalmas intézményeket hoztak létre, ezek dolgoznak.

A stratégia még nincs jó állapotban, túl értelmiségi szerinte a nyelvezete, a Fidesz előnye azonban a közös cselekvés képessége. Ami most megvan, az még nem emészthető, kell még neki fél év a miniszterelnök szerint.

11:11

Orbán szerint. Azonban a Nyugat már nem fog visszatérni a nemzetállamokhoz. Az EU elvesztette a háborút, az USA pedig magára fogja hagyni, nem tudja finanszírozni Ukrajnát. Ők újabb hiteleket kérnek, a korábbiakat nem akarják visszafizetni. Az EU-nak meg kell fizetnie a háborús kaland árát – mondta. Az ár magas lesz, bennünket is érinteni fog.

Az EU-nak tudomásul kell vennie a nemzetállamokat, saját külpolitikájukat. Nem fogják szeretni, de el kell tűrniük, met több ilyen ország lesz – mondta.

A peremfeltételek adottak, ezek kijelöltik a mozgásterünk határait, a tér pedig tágas.

Európa jövője
11:09

Ha a változás veszély, akkor együtt kell úszni az USA-val, EU-val. Ha lehetőségnek látjuk ezt, akkor saját fejlődési útvonal kell, változtatással, kezdeményezéssel. Orbán állítja, hogy ő az utóbbi iskolához tartozik.

Orbán azt mondta, szerinte megvannak a saját út előfeltételei. Az USA-beli állapotok kedvezően alakulnak, nem hiszi, hogy kapunk onnan olyan ajánlatot, mely jobb lenne, mint az EU. Ha mégis, akkor meg kell fontolni, kikerülve a lengyel csapdát, hiszen rájuk a demokraták olyan nyomást helyeznek, mely nemzetük feladásával járhat.

Kínától viszont jött ajánlat, nem fogunk jobbat kapni. Kína messze van, számukra Magyarország EU-tagsága érték, szemben az amerikaiakkal, akik Orbán szerint pedzegetik, hogy ki kellene lépni. Kínának a közös gazdaság miatt érték az EU-tagság. Ha azonban az egeret hívják az oroszlánok, a miniszterelnök szerint észnél kell lenni. Azonban az egymás modernizációjában való részvétel azt jelenti, hogy hajlandóak ők itt befektetni, maguknál pedig részvételt adni.

11:06

500 évvel ezelőtt Magyarország a világrendszerváltás vesztese volt, Európa pedig a nyertese. Akkor civilizációs konfliktus is volt, az iszlám hódítás megérkezett, hatalmas népességvesztés volt, a betelepítés következményeit pedig láthatjuk – mondta. Orbán szerint önerőből nem tudtuk magunkat felszabadítani, be kellett tagozódni a német-Habsburg világba. A magyar elit értette, mi történik, de nem voltak eszközei, nem tudták felkészíteni az országot a változásra. Ezért a bajt megelőző elővágások nem sikerültek. Ilyen volt Mátyás király azon kísérlete, hogy megszerezze a német-római császárságot. De ilyen volt Bakócz Tamás pápajelöltsége is, ami szintén elbukott.

Így ennek a korszaknak a kudarcszimbóluma Mohács volt.

11:03

Skanzen van most Orbán szerint. Betagozódunk Amerika alá, csodánkra jár a világ, de nincs dinamika. A másik válasz a világrendszerváltás versenyébe való benevezés. Újra lehet teremteni az EU tőkebevonzását, lehet nagy fejlesztéseket hozni, Varsó-Budapest TGV, Budapest-Bukarest TGV, erős hadiipar kell, meg kell teremteni az energiaipari önellátást, a háború után új kiegyezés kell Oroszországgal.

Mint politikai projektet fel kell adni az EU-t, gazdasági projektként meg kell erősíteni – jelentette ki. Ukrajna nem lesz sem NATO-tag, sem EU-tag, mert nekünk, európaiaknak nincs elég pénzünk. Ukrajna vissza fog térni az ütközőállamban, garanciákkal, amelyeket az USA és Oroszország rögzít. A lengyel testvéreket visszavárjuk, kísérletük el fog bukni – mondta.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



42 Comments

  1. Névtelen
    2024.07.27. 12:37

    te hülye, tramplinak biztosan tetszik majd az ázsiai dominancia 😀

    4
    1
    • Névtelen
      2024.07.27. 15:34

      Jót szórakozok! Hogy őrjöngenek már a libsik 33-szor is 😁😂🤣😃😀

      1
      4
      • Névtelen
        2024.07.28. 07:03

        A lányoddal is szórakozol.pedofil patkány?

        • Névtelen
          2024.07.28. 08:02

          Ááá! Most ippeg a bolgár bojler pudergésa árnyékminiszterelnök megszólalására várok.

  2. Névtelen
    2024.07.27. 12:42

    ” Orbán szerint már megvan a magyar nagystratégia, csak még túl értelmiségi, nem értenék a szavazóik ”

    Két dolog jutott eszembe :

    – Szerinte is ostobák a szavazóik.

    – Valamikor, egy volt tanárom mondta: Ha valamit nem tudsz elmagyarázni, akkor te magad sem érted.

    • Névtelen
      2024.07.27. 21:09

      Weöres Sándor: Magyar tanulság

      Fénylő tajték után fut a magyar.
      Jaj, mindig azt a nemzetet csodálja,
      amelyik veszteg lenni nem akar
      s a bolhatáncot legvadabbul járja.
      Mennél cifrább szegény kolléga tánca,
      csizmája annál inkább szétszakad,
      ezt tudhatod már: sose fuss utána!
      Téged nem tart meg más, mint önmagad.
      Ne azt a nemzetet csodáld,
      mely hadonászva, kiabálva
      egy új téboly jelszavát kitalálja
      s fejére gyűjti a halált –
      ó, azt csodáld nagyon,
      mely ki tud maradni a táncból!
      mert századunk harsogó tébolyából
      nincs más menekvés, mint bölcs
      nyugalom.”

  3. Névtelen
    2024.07.27. 12:43

    És nem volt ott orvos?

  4. idézet
    2024.07.27. 12:44

    1541. augusztus 29-én a gonosz nyugatiak által ostromolt Buda felmentésére érkező baráti oszmán csapatok inkább megszállták azt, erre gondolhatott a drága jó Miniszterelnök Úr! Lehet, hogy ezzel üzent barátainak, hogy készen áll átadni az országot egy jelentősebb pénzösszegért.

    • Névtelen
      2024.07.27. 21:13

      Lassan 35 éve teljesen mindegy mit mond Orbán, így is úgy is kiforgatjátok.
      Szerencsére a szavazók egy jó ideje sz@rnak rátok.

      • Névtelen
        2024.07.28. 07:15

        Tudod, a trágyát forgatni szokás. Márpedig a führerednek csak trágya ömlik a pofájából

        • Névtelen
          2024.07.28. 08:00

          és ezért vagytok szopóágon?

          A cuclib 12 évig volt kormányon.

          Miért nem mutattátok meg ?

          Böszme lemondott, Bajnai félreállt

          Emlékszel még Fajkashazy ajándék BMX kerékpárjára?

          B =Bajnai, M= Mesterházy , X = vagy ki tudja

          Nem jön az X? csak nem a Platós Petya lesz?

          Szánalmasok vagytok!

  5. Névtelen
    2024.07.27. 12:45

    tudni kell, hogy amit itt szokott előadni, azt komolyan gondolja

  6. Névtelen
    2024.07.27. 12:48

    legutóbb 500 éve rabolták úgy ki az országot, mint most.

    7
    1
    • Névtelen
      2024.07.27. 21:15

      és a szűzies nagySZDSZ-kis mszp-s elvtársaid nem pirulnak bele állításodba?

      • Névtelen
        2024.07.28. 07:06

        És a te komcsi elvtársaid, akik az MSzMP-ből és a KISZ-ből igazoltak át? Mesélj, te hulladék!
        Inkább kussolj!

  7. Névtelen
    2024.07.27. 12:48

    500 év, 1526.
    MOHÁCS.
    Így nyíltan kimondja
    a birkáknak nem esik le

  8. Névtelen
    2024.07.27. 12:51

    ” Orbán: Megjelent az agresszív törpe új embertípusként*
    https://uploads.disquscdn.com/images/1db576844245e063acb5f4b557423e0fcb315b6e712e4db896ca364005d1384b.jpg?w=800&h=640

  9. Névtelen
    2024.07.27. 12:59

    vaclav havelhez kell csatlakozzak.. ha ez a fickó nem kerül a bolondokházába, életfogytiglan börtönbe, vagy a temetőbe, akkor nagyon nehéz idők várnak erre az országra…

    6
    1
    • Névtelen
      2024.07.27. 21:18

      Az áruló Havel elvtársra gondolsz?

      „Csak a naivak gondolhatják azt, hogy egy nem egészen ezer személyt számláló ellenzéki csoport képes volt megdönteni az akkori Csehszlovákia politikai rendszerét” – vélekedett Zifcák, aki szerint a disszidensek egy része, köztük Václav Havel is tudott az állambiztonsági tervekről. „

  10. Névtelen
    2024.07.27. 13:00

    “magyar nagystratégia”.
    ellopunk mindent,elárulunk mindenkit
    de miért magyar, amikor jellemzően cigány?

    • Névtelen
      2024.07.27. 21:22

      Abba ne hagyd! A cigányozás hozza a szavazatokat rendesen.

      • Névtelen
        2024.07.28. 06:19

        akkor ezért sikerült elfoglalni brüsszelt? 😀

  11. idézet
    2024.07.27. 13:02

    „A rák mégiscsak a huszadik század eleje óta konzervált fedualisztikus berendezkedés, a magyar ember erős vágya, hogy ne kelljen semmiért felelősséget vállalnia, a „magyarnak születtem, felsőbbrendű vagyok, bár az asztalra szarok” gondolkodás, „nekünk jár”, az éhség az ellenség keresésre, hogy legyen kire ráfogni a nyomorunk okát, legyen kit gyűlölni, megbüntetni, szerencsétlenebb/analógabb korokban legyen kit a Dunába lőni, dörgölőzéssel, hernyószerű létformaként létezni és kegyért szolgálni a legordasabb, népírtó aljadékokat. És megideologizálni mindezt, mert hát ugye felsőbbrendűek vagyunk, megmagyarázzuk mi, hogy miért kell valakinek pusztulnia. Ezért csillogó szemmel lubickolunk a népirtás gondolatában, támogatjuk, teszünk is érte, analóg korban tettekkel, belelőjük mi, feltesszük a vonatra, digitális korban, mikor erre nincs szükség, dalolva szponzoráljuk a népirtást az energiát érintő döntéseinkkel például. De mindig van ideológia hozzá, nem csak arról van szó, hogy egy sötét, tudatlan, gennyes, hullarabló nép vagyunk, szar csatlósok, hanem leöntjük az egészet múltba revedo, azt idealizálva dicsőítő, hagymázas fossal. Üldözzük a tudást, melldongetve ordítjuk mindenki pofajaba, hogy mi sötét gyökerek vagyunk, és bár nem olvastuk Asimovot, mégis a DNS-ünkbe van kódolva a jelenség, gondolkodás, amit szóvá tett a huszadik század Amerikájának történelmére utalva, tarsadalmának sommázásaként, és ami azóta sajnos globális attitűdként van jelen: „Az én tudatlanságom pontosan olyan jó mint a te tudásod.”

  12. Névtelen
    2024.07.27. 13:04

    Ahogy 1933-ban is voltak most is vannak akik kiutaznak a halál faszára és kiülnek a tűző napra hogy ennek az eszelősnek az őrültségeit meghallgassák

    • Névtelen
      2024.07.27. 21:21

      Hízik a májam. B@ssza a csőröd, mi?

      Balatonszárszóra nem mehetünk. Fajkashazy bezárt. 😁😂🤣😁

      • Névtelen
        2024.07.28. 07:16

        Milyen májad? Ami már kinyomta a fél tüdődet a sok kannásbor miatt?
        Jó lesz majd a proszektúrán elrettentő példának! 😀 😀 Egyébként téged nem hívtak meg posványosra csápolni? Igaz kell, hogy itthon is maradjon néhány barom, aki naponta elbőgi magát orbán fenségességén!

  13. Névtelen
    2024.07.27. 13:12

    100 milliárdokat fizetünk a határontúlra évente, de ez kevés, jövőre kiterjesztjük az összes kedvezményt rájuk, az adókedvezményt a családi kedvezményt, stb hogyan gondolja? Nem itt adóznak, nem itt laknak, nem itt dolgoznak, nincs bejelentett lakcímük stb Jön a választás 26-ban és ég a beszarok lámpa?

    11
  14. Névtelen
    2024.07.27. 13:15

    Előbb utóbb minden diktátor megbuggyan. Soha nem hittem volna hogy egyszer ezt megélem, megtapasztalom a saját bőrömön. Ez mindig olyan távoli, másokkal történő tragédiának tűnt.

    9
    1
    • Névtelen
      2024.07.27. 15:32

      brühühühü, brühühühü

      1
      4
      • Névtelen
        2024.07.28. 07:19

        Ne sírj fideszköcsög, te sem úszod meg!

        • Névtelen
          2024.07.28. 07:52

          Akasztanátok. Bolsevik pavlovi reflex

          Kádár többet akasztatott fel , mint a hőn szeretett Haynau.

          • Névtelen
            2024.07.28. 13:01

            Mégis itt utoljára a Fidesz-alapító Kövér elvtárs akart akasztani…

  15. Névtelen
    2024.07.27. 15:34

    Jót szórakozok! Hogy őrjöngenek már a libsik 33-szor is 😁😂🤣😃😀

    2
    5
    • Névtelen
      2024.07.27. 17:01

      ez az egyetlen szórakozásod, ha a gyerekpornó nézést nem számítjuk
      mondjuk az nálad inkább kényszeres cselekvés, amióta lebuktál az iskolánál

      3
      1
      • Névtelen
        2024.07.27. 21:08

        muhahaha

  16. idézet
    2024.07.27. 16:00

    Megindult a teljes leépülés. 30 éve megy a tusványosi megmondás, meg a jövőbe látás, mégsem úgy lett semmi, ahogy a főnök jósolta. 2015-16-ban az volt a mondás, hogy a bevándorlás miatt Európának vége van. Eltelt 8-9 év, és hiába mondja Orbán halottnak Európát, Európa csak röhög ezen. A nagy megmondó viszont időközben kiszorult minden politikai közösségből, rosszul döntött és rosszul választott minden útkereszteződésnél, lerombolta az országát, nevetséges senki tolvaj lett a világ szemében, és objektíve nincs semmi más eredménye a munkájának, mint a saját család számára kikopott több milliárd euró.

    Valamennyi jóslat kuka, Magyarország kuka, és a súlyos leszállóág elindult. A magyarok már most is szarul élnek, de a következő évek valóságos pokol lesznek az eddigiekhez képest.

    5
    1
    • Névtelen
      2024.07.28. 07:54

      Ha ennyire fújtattok, akkor jó beszéd volt

  17. Névtelen
    2024.07.27. 16:11

    Ez a zavarodott elméjű Orbán szerint az egyedüliként mindent vetozo, akadályozó tevékenysége 26 ellenző országgal szemben nem látja hogy a magyarok belerokkannak a fantazmiatajaba az EU minden statisztikában utolsóra helyezte a fidesz „kormanyzasa” ami saját gazdagotasat helyezi első helyre és a magyar emberek fizetik meg az árát
    Romokban minden közszolgáltatás. Az EU legszegényebb országa lettünk. Autoriter vezetőkön kívül senki nem szól hozzánk, teljesen elszigetelődünk politikailag. Szuverén országnak elhazudva hazánkat pedig Kína gyarmata és hulladéklerakója lettünk. Bravó
    A magyar gazdaság az EU GPD-jének 1%-át adja. Az európai kontinens GPD-jének 0.3%-át. A nyugati világ GDP-jének 0,008%-át. A világot inkább nem mondom.
    Mint amikor a falu legcsóróbbja, aki a legszélén lakik a düledező viskójában, a COOP bolt előtt a biciklikorlátnak támaszkodva adja a tanácsokat hogy mit is kéne csinálni.Őmutatta meg, hogy a becsuletet penzre lehet valtani es tobben kovetni kezdtek a peldajat. De legtobben eszbe kaptak es rajottek hogy rovid tavon valoban jol lehet belole profitalni de hosszun elkerulhetetlenul ra fognak baltazni. A csuti bekepava egyedul maradt, a partvonalra kenyszerult. Osszefogtak ellene azok akik megelegednek a kozvagyon egy reszevel, nem az osszeset akarjak ellopni.
    Az európai politika köszöni jól van! Ami összeomlott az a magyar. A lopáson alapuló fidesz kleptokrácia betagozódott Moszkva alá, gazdaságilag meg kiárulta az országot Kínának. Minden más mélymagyaros agymenése a törpének csak a x.. kenegetése, hátha eltakarja hogy kifosztották, el-, és kiárulták a hazájukat, ehhez pedig 3 millió agysebész még asszisztált is határon innen és túl. 👏🏼👏🏼 A történelem szemétdobján ismét!

  18. Névtelen
    2024.07.27. 16:12

    Azt az ostoba fejet… te jó Isten… Nyugdíjba kéne már vonulnod, Viktor, mielőtt teljesen meggárgyulsz. Ez mindannyiunk érdeke.

    6
    1
  19. thóca zsoóóca
    2024.07.27. 17:34

    blablabla
    valós valódi stratégia:
    csúti foci,
    kisvasút, zsíros milliárdok lölőnek a strómannak
    miskolcot pestet meg a balos városokat jó ALAPOSAN meglopni,
    dábrászánbá egy kis pénzt locsolni.
    évente háromszor kezetcsókolni putyinnak
    telefosni az országot stop brüsszel soros migrács stb plakátokkal.
    stratégia vége.

    Miskolcon: Csöbi telefossa a boont mekkorát fejlődtünk.
    Ennyi. VÉGE.

    5
    1
  20. Névtelen
    2024.07.27. 19:54

    Ha valaki látta az olimpia megnyitóját,akkor azt is észre vehette,hogy mi vár ránk a jövőben,ha a mai nyugati vezetés akarata fog érvényesülni!

    2
    4
    • Névtelen
      2024.07.28. 13:06

      Jaja! Aki pedig látott már közvetítést Ukrajna honvédő háborújáról, az azt láthatta, hogy mi várna ránk a jövőben, ha – ne adj Isten – a ruszki háborús bűnös Putyin akarata érvényesülne!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük