Jakab + Mamusz

“Orbán Viktor és miskolci embere, Csöbör Katalin családi pótlékot adna a határon túli magyaroknak! Nagyon sok miskolci, borsodi több műszakban kénytelen dolgozni, hogy el tudja tartani a családját Európa és Magyarország egyik legszegényebb megyéjében. Csöbör szerint a jövőben dolgozzanak, adózzanak még többet, hogy ki tudják fizetni a határon túliak családiját is? Nem fog menni!” – írta a politikus

A Nép Pártján miskolci képviselőjeként felszólítom Csöbör Katalint: ha kicsit is fontos neki Miskolc és Borsod, a nyilvánosság előtt mondjon nemet Orbán tervére, a határon túliak újabb pénzelésére.

A közlemény előzménye, hogy Orbán Viktor Tusnádfürdőn arról beszélt, hogy “jövőre megduplázhatják a családi adókedvezmény összegét, idővel pedig az összes olyan támogatást, ami a magyar társadalom stabilitását és rugalmasságát szolgálja – például a családtámogatási rendszert – ki kell terjeszteni teljes egészében a magyarok lakta területekre az országhatáron kívülre is”.

Ezzel kapcsolatban a 444.hu megkereste a Pénzügyminisztériumot, hogy pontosan pontosan hogyan akarják megduplázni az adókedvezményt és milyen támogatások kiterjesztésén gondolkodnak, de konkrét választ nem kapott a hírportál.

Jakab legutóbb az újraaszfaltozási program kapcsán bírálta a még hivatalba sem lépett Tóth-Szántai Józsefet.