Szétrombolták a Spider Mentőcsoport kiképzőpályáját+ egy tisztázatlan halál

https://www.eszakhirnok.com/2023/11/07/miskolc-halal-a-hold-utcaban/

A terület tulajdonosa a: Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület. Az elhunyt személy az egyesület volt elnöke Orbán Gergő József. Az egyesület jelenlegi elnöke: Orbánné Dr. Tóth Titanilla Éva az elhunyt felesége, alelnöke: Szabó Bence.

2023. május 02 napján Orbán Gergő, aki magát speciális mentőnek tartotta és elvileg neki kellene más embereket megmentenie „ismeretlen” munkát végzett a Miskolc Hold u. 4 szám alatt. A terület kapuja közelében található kb. 80 cm széles aknába mászott be „ismeretlen” okból felügyelet nélkül fejjel előre/lefelé valószínűleg kezeit előre tartva (más életszerű magyarázat nincs) melybe belefulladt.

9 éves gyermek a Spider Mentőcsoport kiképzőpályáján

Igazából más forgatókönyv meg sem történhetett volna, ha valaki ilyen pózban mászik be egy aknába, melynek az alján víz van.

Az elhunyt társai Szabó Ádám és Szabó Bence „életmentők” szintén valahol a közelben a területen tartózkodtak miközben az elhunyt társuk haláltusáját vívta.

Számos kérdés merül(t) fel a haláleset kapcsán melynek kivizsgálása és esetleg a felelős személy (ha van ilyen) megtálalása elengedhetetlen.

  • Milyen minőségben végzett munkát Orbán Gergő a területen? (Vállalkozó, munkavállaló stb.)
  • Milyen szerződéssel és képesítéssel rendelkezett a munkavégzésre?
  • Milyen típusú munkát végzett fejjel lefelé lógva egy 80 cm széles aknában, mindenfele elővigyázatosság, biztosítás, védőfelszerelés, valamint a munkaügyi szabályok és a józanész figyelembevétele nélkül?
  • Hol tartózkodtak eközben a társai a területen és miért nem segítettek illetve voltak jelen biztosítani az elhunytat munkavégzés közben, ha már ilyen elmebeteg módon mászott be egy aknába? (Biztos, hogy magától mászott be? Létezik ilyen ember, aki ilyen hülye módon végez munkát?)
  • Volt bármilyen jogosítványa az elhunytnak a munkavégzésre?
  • És hol vannak ilyenkor a már korábban említett állítólagos kamuszagú képzések és bizonyítványok?”
A felmerült kérdések sokasága végeláthatatlan az ügy kapcsán azonban elengedhetetlen az ügy Foglalkoztatási és Munkavédelmi szempontokból való ismételt kivizsgálása is és reméljük, hogy az ügyben tett rendőrségi feljelentés nem kukában landol.https://spidermentocsoport.com/hirek-42-spider-mentocsoport-kikepzopalya.html