Túl magas volt a tesztoszteron-szintje. A boksz történetének első magyar női olimpikonjával fog bunyózni

A boksz történetének első magyar női olimpikonja a következő körben a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Heliffel küzd meg szombat délután. Helifet tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárta a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje.

Hámori az ír Grainne Walsh elleni sikerrel mutatkozott be Párizsban, ahol a nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt, Óceánia-bajnok Marissa Williamsonnal csapott össze és imponáló teljesítménnyel fölényes győzelmet aratott.

Hámori Anna Luca (piros) és az ausztrál Marissa Williamson a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntőjében
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A meccs végén Hámori boldogan emelte magasba ökleit, majd az eredményhirdetésnél örömittas kiáltással reagált arra, amikor bemondták egyhangú pontozásos győzelmét.

Az első győztes meccsem adott egy plusz motivációt és bizonyította, hogy itt van a helyem és már nagyon izgatottan vártam ezt a mérkőzést

– mondta a mérkőzés után Hámori Luca, hozzátéve, hogy a vasárnapi sikerét követően rengetegen gratuláltak neki és biztatták, ami szintén hatalmas lökést adott neki, ahogy az a sok magyar drukker is, akik csütörtökön ott voltak az Észak-párizsi Arénában, hogy neki szurkoljanak.

Szerencsére a mérkőzésen végig az én akaratom érvényesült és úgy gondolom, hogy simán nyertem.

Hámori Anna Luca (piros) és az ausztrál Marissa Williamson
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Hámori azt is elárulta, a második menettől már élvezni is tudta a bokszot, miután az edzői a szünetben elmondták neki, hogy minden pontozónál vezet.

Amikor sikerült megfognom egy bal-jobbegyenessel, láttam rajta, hogy teljesen elbizonytalanodott és megtört az egész bunyója, onnantól pedig nem volt kérdés, hogy mi lesz az eredmény

– jegyezte meg Hámori.