Szegiben marad a fideszes polgármester
Screenshot

https://www.youtube.com/A Szegi községben lezajlott polgármester-választás körül kialakult vita véglegesen lezárult. A Fidesz jelöltje, Trudics Andrea győzelme immár jogerőssé vált, miután az Alkotmánybíróság elutasította a független jelölt, Kisvárdai Tibor panaszát.

Június 9-én a településen szokatlanul sok új lakos jelent meg szavazni. Kisvárdai szerint három hónap alatt a lakosság 40%-kal nőtt, ami gyanúra adott okot. A Kúria első körben megsemmisítette az eredményt és új választást rendelt el, mivel megállapította, hogy sérült a választások tisztasága.

A július 7-én megismételt választáson Trudics Andrea ismét győzött, bár kevesebb szavazattal és kisebb arányban, mint korábban: Trudics 153 helyett 128 szavazatot kapott, azaz 57,95% helyett 55,41%-ot ért el. Kisvárdai újabb panaszt nyújtott be, amit a Kúria elutasított, mert nem talált elegendő bizonyítékot a választási csalásra.

Az újbóli voksoláson pedig a Telex is kint járt, és elképesztő jeleneteket is rögzítettek. Amikor arról kérdezték a falu idősei szerint nem ott lakókat, hogy mit gondolnak a megismételt szavazásról, gyorsan távoztak, de volt, aki inkább a kamerát próbálta kivenni az operatőr kezéből, vagy legalábbis megpofozta az eszközt.