Szalay-Bobrovniczky modernizálná a haditengerészetet 

Szalay-Bobrovniczky Esztergomban mutatta be a magyar haderőfejlesztést: néprokonsági alapú biztonságpolitika, háborítatlanságot védő katonanemzet, hőskultusz.

Miniszterelnök urat idézve bevettük a piros bogyót

– adta meg az alaphangot Szalay-Bobrovniczky Kristóf az MCC Feszten a magyar haderőfejlesztésről szóló előadásában (formialag beszélgetés volt ez Somkuti Bálint alákérdezésével), és úgy tűnt, ebben a kiválasztott tudatállapotban az ember leginkább a magyar vitézi erények és a ráncfelvarrott gyakorló egyenruhák dicséretére érez erős vágyat, ha pedig megkapaszkodni kell, garanciális Orbán-idézetek segítenek.

A védelmi miniszter a jobboldali elitképző esztergomi rendezvényén a kormány toborzókampányának színpadi megidézésével indított a katonai helyett idáig talán inkább politikai karrierben gondolkodó közönség előtt, de gyorsan jött a magyar haderőfejlesztés áttekintése, hogy az expozéja végül nemzetkarakterológiai eszmefuttatásba torkolljon.

Hazaárulással határos felelőtlenség volt, hogy 2010 előtt módszeresen leépítették a magyar haderőt, elkótyavetyélve az eszközparkot, komplett fegyvernemeket szüntetve meg

– kezdett neki Szalay-Bobrovniczky az esztergomi főtéren felállított színpadon az elmúltnyolcéves történelmi ív felrajzolásába. Mint mondta, a szocialista védelmi politikának csak az egyik bűne volt az, hogy amikor NATO-kompatibilis haderőt kellett volna prezentálni, nem tettek a professzionális mellé egy tartalékos rendszert. Most ennek a pótlása zajlik a területvédelmi tartalékos toborzókampánnyal, amire szép számban jelentkeznek is – mondta.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Mint kiderült, a toborzás kicsit MLM-rendszerszerűen működik, a toborzópénzen túl ugyanis minden jelentkező kap egy egyszeri félmillió forintos kiegészítést is, ha hoz még egy embert. De persze nem ez a lényeg, hanem a felelősség, kötelesség, enélkül semmi nem fog segíteni – tette hozzá a magyar kormány leggazdagabb minisztere.

A gyakorlatban ez most leginkább az átfegyverzést jelenti. Leopard harckocsik, PzH önjáró lövegek, Gidran csapatszállítók, és főleg a Lynx gyalogsági harcjárművek, amiket a német Rheinmetall Zalaegerszegen gyárt majd. A helikopterek és a cseh kiképzőgépek után pedig két éven belül jönnek majd a Gripenek is.

“Sajnos jelenleg nincs haditengerészetünk és flottilánk, akkor ott is modernizálnánk”https://444.hu/2024/08/03/bevette-a-nemzetkarakterologiai-pirosbogyot-a-kormany-leggazdagabb-minisztere-is