Bella Hadid: Nem tudtam, hogy izraelieket mészároltak le a müncheni olimpián

Bella Hadid palesztin-amerikai modell és aktivista azt állítja, hogy nem tudott az 1972-es müncheni olimpián elkövetett palesztin terrortámadásról, amikor beleegyezett, hogy részt vegyen egy Adidas-kampányban, amelyben a müncheni olimpia retro sportcipőit reklámozta.

Hadid először reagált nyilvánosan azóta, hogy a felháborodást követően kizárták a kampányból. A modell az Instagramon azt írta, hogy az Adidas kampánya „érzéketlen” volt.

„Azoknak, akik nem ismernek, szeretném, ha közvetlenül tőlem hallanátok a legutóbbi, az Adidas-szal közös kampányomról. Soha nem vállalnék tudatosan olyan munkát, amely bármilyen szörnyű tragédiához kapcsolódik” – írta anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna a palesztin Fekete Szeptember által végrehajtott müncheni mészárlást.

„A kampány megjelenése előtt nem volt tudomásom az 1972-es szörnyű eseményekkel való történelmi kapcsolatról. Meg vagyok döbbenve, fel vagyok háborodva, és csalódott vagyok az érzékenység hiánya miatt, ami ebbe a reklámkampányban zajlott” – folytatta.

Hadid azt mondta, „soha” nem egyezett volna bele a részvételbe, ha tudta volna mi történt az olimpián.