A Húszemeletes szobor eltűnésének története olyan igazi Miskolcias Verespálos katyvasz

A boon.hu meg ezt írja

Július 10-én látta utoljára 

A rejtély nyomán elindulva jutottunk el ahhoz a miskolci polgárhoz, aki büntetőjogi felelőssége tudatában a következőt írta üzenetében: „Az eltűnt 20 emeletes makettjével kapcsolatban keresem meg önt. Július 10-én reggel, valamivel  8 óra után jártam a kilátóban. Akkor láttam, hogy a szóban forgó dísz ott van, de nincs rögzített állapotban. Sem a ragasztás, sem csavarok nem tartották. Ekkor lementem, és a kilátó előtt dolgozó csapat vezetőjének szóltam. Az egyik munkással visszamentünk a teraszra érte. Kértem, hogy juttassák el valakihez, aki illetékes. Többet nem tudok a sorsáról.”

A húszemeletes miniszobor hűlt helye mellé egy Lego-tornyocskát helyezett el egy ismereten
Forrás: Facebook

Augusztus 6-án bevitték a polgármesteri hivatalba 

Mindezekhez képest a miskolci városháza sajtó osztálya egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amely a következőket tartalmazza: „Az avasi kilátó párkányáról július végén tűnt el a miskolci húszemeletes bérházról mintázott miniszobor, egyike az ottani tizenhárom darab bronzból készült alkotásnak, melyeket egy miskolci iparművész, Országh Gábor alkotott. Kiderült, hogy a makettet egy hölgy odaadta a kilátó körül dolgozó munkásoknak, akik a szobrot a mai napon eljuttatták Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalába. Ezt követően egyeztetés kezdődött a kilátó kivitelezőjével és a szoborhoz kötődő alkotóval annak érdekében, hogy a makettet minél hamarabb visszahelyezzék, és az újból látható legyen a kilátó párkányán.”

Mi történt majd’ egy hónapig?  

Örömteli, hogy megvan az avasi kilátó párkányáról eltűnt, a húszemeletest ábrázoló miniszobor. Számomra azonban továbbra is kérdés, mi történt a július 10-e és augusztus 6-a közötti időszakban? A különböző állítások ellentmondásosak. A július 10-ei megtaláló állítja, hogy átadta a munkásoknak a szobrot. A szobor hogy került a közleményben említett hölgyhöz? Ő mikor adta át azt a munkásoknak? Reméljük, ezekre a kérdésekre is lesz válasz hamarosan.