2250 eurós fizu Miskolc szomszédságában

A kelet-szlovákiai Volvo-gyár csak 2026-tól termel, de már most keresik a munkásokat és az alvállalkozókat. Miskolctól bő egy órányi útra van az ipari park autóval.

A svéd Volvo autógyártó vállalat jelentős beruházást hajt végre Kelet-Szlovákiában, Kassa közelében. A kassamindszenti (Valaliky) ipari parkban létesülő új gyár nem csak a régió gazdaságára, de a munkaerőpiacra is komoly hatással lesz, nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon is. A döntésről már évek óta lehetett tudni, de most további részletek is kiderültek a grandiózus beruházásról.

A vállalat ambiciózus tervei szerint a komplexum közvetlen és közvetett módon összesen 16 000 új munkahelyet teremthet a térségben, ami jelentős lépés a helyi foglalkoztatás bővítésében.

A Volvo már most aktívan keresi leendő munkavállalóit, bár a gyár tényleges működése csak 2026-ban indul el. A vállalat a Profesia.sk álláskereső portálon keresztül hirdet meg különböző pozíciókat, különös hangsúlyt fektetve az informatikai és környezetvédelmi szaktudással rendelkező szakemberek toborzására. Ez jelzi, hogy a Volvo nagy figyelmet fordít a modern technológiák alkalmazására és a környezettudatos gyártásra.

A cég kiemelkedően vonzó fizetési csomagot kínál: a legtöbb meghirdetett pozíció esetében havi bruttó 2250 eurós kezdőfizetést ajánlanak, ami a szlovák munkaerőpiacon versenyképes ajánlatnak számít. Emellett 13. havi fizetést is ígérnek, tovább növelve az állások vonzerejét.

Kép forrása: Pexels

A Volvo nem csupán munkalehetőséget kínál, hanem egy innovatív és előremutató vízióhoz való csatlakozás lehetőségét is. A vállalat hangsúlyozza, hogy olyan elkötelezett munkatársakat keres, akik részt vennének az autóipar forradalmasításában, biztonságos és fenntartható járművek fejlesztésében és gyártásában.

A gyár közvetlen alkalmazottainak száma várhatóan 7200 körül alakul majd, de az alvállalkozókkal és beszállítókkal együtt ez a szám akár 16 000-re is emelkedhet. Ez a nagyszabású projekt jelentős gazdasági lökést adhat nem csak Kassa környékének, de egész Kelet-Szlovákiának is.

A Volvo tervei szerint a termelés fokozatos felfuttatása 2026-ban kezdődik majd meg. Ez azt jelenti, hogy a következő években folyamatos lesz a munkaerő-toborzás és -képzés, ami hosszú távú perspektívát nyújt a régió munkavállalóinak.

Forrás és címlapi kép: Új Szó