Könyv Magyar Péterről. Ha az igaz és hamis hírek, értelmezések és félreértelmezések dömpingje mellett megszületik egy lineáris elbeszélés

Még májusban az EP kampány során Magyar Péter az országjárása során Ózdra is ellátogatott, ahol megtekintette a Van Helyed Alapítvány Hétes telepen végzett munkáját. Ekkor ismerkedett meg Bódis Krisztával.

A könyv készüléséről Magyar Péter posztolt először július végén Facebookon.
“Bódis Kriszta írónőnek, a Van Helyed Alapítvány vezetőjének köszönhetően mindenki bepillantást nyerhet majd abba, hogy miként is alakultak a háttérben a dolgok a Partizán interjú óta, hogy miként jutottam el oda, hogy egy halálugrással kilépjek a NER-ből, hogy indult lépésről lépésre az új rendszerváltás és hogy mit köszönhetek a családi hátteremnek, a szocializációmnak és a magyar történelemnek” – írta akkor a politikus.

A kötet az Európa Kiadó gondozásában jelenik meg az őszi könyvfesztiválra.

A napokban Bódis Kriszta is további részleteket osztott meg a készülő könyvről. Azt írta, hogy a kiadója kérte fel a könyv elkészítésére és mivel érdekli, hogy ki Magyar Péter, honnan jött és hova tart, ezért elvállalta a felkérést.

“Úgy gondolom sokak számára érdekes lesz önmagában is, ha az igaz és hamis hírek, értelmezések és félreértelmezések dömpingje mellett megszületik egy lineáris elbeszélés, és összeáll a kép” – árulta el a készülő könyvről az írónő.

Bódis Kriszta bejegyzéséből az is kiderül, hogy a beszélgetésben már a 20. óránál tartanak, magát az írást tekintve pedig már a sokadik napnál tart. Véleménye szerint sok dolog letisztul majd Magyar Péterrel kapcsolatban, a cél, egyfajta árnyaltabb megismerés.

A teljes bejegyzést itt tekinthetik meg: