Miskolc. Vajon milyen tartozást hagy Tocára Veres Pali?

Győrben 650 milliós tartozást hagy Dézsi Csaba András utódjára, akit válaszra sem méltat

Lázár János miniszter szerint több város összesen 4,5 milliárd forinttal tartozik a Volánnak, amit be fognak hajtani. Az egyik ilyen Győr, amely Lázár szerint 650 milliós elmaradásban van.

Pintér Bence, Győr leendő polgármestere augusztus 1-én levélben kérte az ügy részleteit a még regnáló fideszes városvezetőtől, Dézsi Csaba Andrástól, aki nem válaszolt.

Pintér Bence a Facebook-oldalán arról írt, Dézsi előtt Szeles Szabolcs alpolgármestertől próbálta megtudni a részleteket, aki arra hivatkozva nem adott érdemi választ, hogy nem illetékes az ügyben, és

„nem tájékoztathatja Győr megválasztott, de még nem regnáló polgármesterét.”

A Volán és a város között a 2021 és 2022-es elszámolás miatt van vita. Pintér a megkötött szerződéseket és a vitatott elszámolásokat akarta látni, mert el tudja képzelni, hogy joggal vitatja a többletköltségeket a város.

Az alpolgármester egy nyilatkozatában utalt arra, hogy a város perben áll a Volánnal, de Pintér ennek részleteit sem ismerhette meg. Nem tudja, hol tart a per, ki képviseli a várost és mekkora az ügyvédi díja.

Pintér Bence korábban újságíró volt, akit Dézsi Csaba András lényegében ellenségnek kiáltott ki. A választáson nagyon szoros eredmény született, de csak Dézsi bukott, a Fidesz nem, így Pintér Bence egy Fidesz által dominált közgyűlést vezet majd, ahol neki három saját embere lesz.