Mesék között egy mesés nap a Csengey-kertben
Szuper programok várják a Csengey-kertbe látogatókat augusztus 10-én délután, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát, hiszen a mesesátortól, a meseösvényen át népi játékok és kézműveskedés is várja a kertbe látogatókat. A programkavalkádban-természetesen a teljesség igénye nélkül-az ő közreműködésükkel lesz ringató-mocorgó foglalkozás és kézműveskedés is. A SlambeSzél Produkciós Iroda pedig az interaktív játékokat és foglalkozásokat hozza a kertbe. Ezen felül lesz még táncház, sport sarok és mese minden mennyiségben, hiszen a betérő vendégek megpihenhetnek a mesesátorban, de lesz meseösvény is. Augusztus 10-én szombaton délután tehát nem másé, mint a meséé lesz a főszerep, azaz mondhatjuk mese lesz minden mennyiségben.

Séta a Népkert és a Kálvária környékén
Augusztusi garantált sétánkon a Népkert és a Kálvária látnivalóit fedezzük fel. Megtudhatjuk, hogyan lett a város egykori külterületéből a belváros legnagyobb parkja, milyen épületek szegélyezik a zöldterületet, hogyan kapcsolódik Sissi, magyar királyné sorsa Miskolchoz. Megcsodáljuk a megújult Kálvária stációit és és sétánkat a sokszínű kiállításokat rejtő Herman Ottó Múzeumban fejezzük be. Indulás: 10 óra, Tourinform Miskolc (Széchenyi u. 16.).

Szépséghibás és akciós könyvvásár Miskolcon
Több mint 15000 különféle könyv már 100 forinttól kapható augusztus 10-én, szombaton az Egyetemváros A/4 épületében, a régi aulában. A könyvvásár 10 órakor nyit, és a készlet erejéig, de legkésőbb 17 óráig tart. A helyszínen bankkártyával is lehet fizetni.

Malackodás Varbón
Nyílt napot tart szombaton 10-től a Malacvédő Alapítvány Varbón.

Bükk+ és Kvaterka
Szombat délután négytől várnak mindenkit a BÜKK+ rendezvényre, amelynek célja a Bükki Borvidék borainak népszerűsítése. Az italok és a szóda behűtve, minőségi zene és harapnivaló vár mindenkit. Közben megendezik az Avasi Kvaterkát, ahol szintén remek borok és falatok várják a borok szerelmeseit. A zenét szolgáltatja 19:00-tól The Acoustic Affair. Ételről gondoskodik a DZ Burgers.

Zenés irodalmi est a Grizzlyben
Az izmosnyelvű költők egy interaktív, kötetlen irodalmi estre várja a verset és gitármuzsikát kedvelő közönséget szombat este 7-től. Felolvas Makó Ágnes, Tibély Orsolya, Bukovenszki-Nagy Eszter és Lesitóth Csaba, utóbbi gitárt is ragad és saját dalaiból játszik el néhányat. Közben fröccs, sör, beszélgetés, utána rokkdiszkó.