Füzérkomlóst, Nyírit, Bózsvát és Pálházát. Bringával

A Közbeszerzési Értesítő augusztus 9-i számában megjelent információk szerint jelentős kerékpárút-fejlesztési projekt indul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A beruházás összértéke közel egymilliárd forint, pontosabban 830 millió forint, és négy települést érint: Füzérkomlóst, Nyírit, Bózsvát és Pálházát.

A projekt keretében több mint 7 kilométernyi kerékpárút épül vagy újul meg, mind belterületen, mind külterületen. A fejlesztés célja a régió kerékpáros infrastruktúrájának javítása és bővítése, ami hozzájárulhat a helyi közlekedés fejlődéséhez és a turisztikai vonzerő növeléséhez.

A közbeszerzési eljárás győztese a budapesti székhelyű HE-DO Építő Zrt. lett, amely komoly tapasztalattal rendelkezik a kerékpárút-építés területén. A cég korábbi referenciái között szerepel többek között a Miskolcot Felsőzsolcával összekötő 1374 méter hosszú kerékpárút, a miskolci Y-hídnál kialakított új bicikliút, valamint többek között az Eger és Egerszalók Hőforrás közötti 4,766 kilométer hosszú és 3 méter széles kerékpárút megépítése is.