Majd megvédi Miskolcot doktor Vadai Ágnes 7 fős hadserege. A nap

Böszmével újranyitják az Avas-Déli főhadiszállást. Apró Piros meg kiharcolja Putyin egyik dandártábornokánál Miskolc felszabadítását. Klara Petrova Dobreva vatikáni pápalátogató hozza el a támadó bekerített ukránok számára a fehér zászlót. Veres Pál azonnal intézkedik; az ukrán asszony békegalambos szobra visszakerül a Földes elé.

„Szovjet internátus
Apró Piroska kemény időkben született, apja a korszak egy fontos politikusa. A család akkori életéről nem sikerült sokat megtudnunk, egy történet azért árulkodó. Egy pedagógus szakember mesélte: „Moszkvában jártunk, talán 1960-ban, és találkoztunk egy főváros környéki iskola igazgatójával. Egy olyan intézményt vezetett, ami Makarenko elvei szerint működött, és az ottani módszerekről beszélgettünk. Egyszer csak azt mondta, hogy az »önök egyik vezetőjének a lánya is hozzánk jár. Otthon nem bírtak vele, és ide küldték. Apró Antal lányáról van szó«.”

Piroska akkoriban 15 éves lehetett. Más forrásból azt hallottuk, hogy fiatal korában sok problémája volt lázadó természete miatt, és ezért küldték – apja közbenjárására – bulgáriai külszolgálatra.”