Skip to content

Tíz év börtönt kapott a kutyákkal fajtalankodó brit krokodilszakértő

Adam Britton ügye sokkolta a közvéleményt. Leghamarabb 2028-ban szabadulhat feltételesen.

Tíz év és öt hónap börtönre ítélték Adam Britton brit zoológust Ausztráliában, miután kiderült, hogy több tucatnyi kutyát kínzott meg és fajtalankodott velük, írj a BBC. A 42 kutyából 39 elpusztult.

Az ügy előzményeiről tavaly nyáron mi is beszámoltunk. Britton elismert és népszerű krokodilszakértő volt, többek között a BBC és a National Geographic produkcióiban is dolgozott, a Charles Darwin Egyetemen volt akadémiai pozíciója, és még David Attenborough-t is vendégül látta, amikor a veterán tévés a birtokán forgatta az egyik dokumentumfilmjét.

Brutális részletekkel teli állatkínzási ügye valósággal sokkolta Ausztráliát. Britton, aki a kutyakínzásokról felvételeket is készített, majd álnéven feltette ezeket az internetre, a bíróságon elismerte az ellene felhozott vádakat. Összesen 56 vádpontban vallotta magát bűnösnek.

A férfi állatmenhelyet is üzemeltetett, és több embert rábeszélt arra, hogy bízzák a gondjaira a házi kedvenceiket, ha elutaznak. Csaknem egy évtizeden át zaklatta szexuálisan a saját juhászkutyáit, Ursát és Boltot is. Az bírósági dokumentumok szerint kamaszkora mutatott szadista szexuális érdeklődést az állatok iránt, sokáig azonban elfojtotta ezeket a vágyait.

A BBC most arról ír, hogy amikor Brittonnál házkutatást tartottak, és a laptopján találtak gyermekbántalmazással kapcsolatos anyagokat is. A férfi ezt is elismerte.

Britton 2022 tavasza óta letartóztatásban van, ezt is figyelembe véve 2028 szeptemberében kerülhetne leghamarabb feltételes szabadlábra. Az ítélet szerint élete hátralévő részében eltiltják attól, hogy emlősöket tartson. Az ügyvédje azzal érvelt, hogy a védence egy ritka rendellenességgel küzd, ami intenzív, atipikus szexuális érdeklődést vált ki.

A bíróságon felolvasták Britton levelét, aki bocsánatot kért tetteiért. Azt írta, hogy mélységesen sajnálja az általa okozott fájdalmat és traumát, illetve leszögezte, hogy a családja nem tudott semmiről és semmilyen módon nem volt bevonva abba, amit ő csinált.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük