Gulyás Michelle olimpiai bajnok lett, Guzi Blanka pedig egészen szenzációs felzárkózással negyedikként zárt!

Elképesztően nagyot küzdöttek a magyar lányok, remekül lőttek, kitűnően futottak, Gulyás Michelle olimpiai bajnok lett, Guzi Blanka pedig egészen szenzációs felzárkózással negyedikként zárt!

Túlesett a vívásokon Blanka, a döntő szám előtt a 13. helyről, egy perc hátrányból foglalhatta el rajtpozícióját.

A mieink közül Guzi Blanka az első, Gulyás Michelle a harmadik futamban indul. Guzi 2:16.25-ös idővel a harmadik lett futamában, ezzel 278 pontot gyűjtött. A második futamban senki sem úszott nála jobban. Gulyás Michelle futamában harmadik lett 2:12.44-es idővel, sajnos Clouvel egy másodperccel gyorsabb volt nála. Az úszást Gulyás a 4., Guzi a 7. lett, összesítésben Gulyás a második, Guzi a 13. helyen áll a kombinált szám előtt.

Az állás 3 szám után: 1. Elodiel Clouvel (francia) 844, 2. Gulyás Michelle 831, 3. Szong Szung Min (dél-koreai) 813, …13. Guzi Blanka 778

GULYÁS MICHELLE OLIMPIAI BAJNOK! Végül 9 másodperccel ért célba Clouvel előtt, harmadik a dél-koreai, Guzi Blanka pedig a negyedik helyen zárt úgy, hogy a 13. helyről kezdte meg az utolsó számot. FANTASZTIKUS TELJESÍTMÉNY, MICHELLE ÉS BLANKA! Gratulálunk mindkét magyar lánynak! Remekül szurkoltak Kistokajban is!

Húsz év után nyert újra olimpiai bajnoki címet magyar öttusázó. Legutóbb 2004-ben Vörös Zsuzsanna győzött. Ez a sportág 10. magyar olimpiai aranya, amivel a Nemzeti Sport információi szerint vezetjük a sportági örökranglistát.