Miskolci ingatlan. Néhány szó a lufiáraktól

Miskolcon az ingatlanárak emelkedésének jeleit számottevően még nem tapasztaljuk. Az ár először mindig a gazdaságilag fejlett régiókban robban látványosan. Debrecenben, a Dunántúlon és Budapest vonzáskörzetében

– jellemezte a miskolci ingatlanpiac helyzetét Demeter Tibor.

borangolas_sajtaj014
Demeter Tibor
Forrás: BOON

Az ingatlanszakértő szerint borítékolható, hogy mindenképpen magasabbra fognak ugrani az árak, mint minden régióban, ennek léptéke azonban kérdéses. Pontos összeget a miskolci ingatlanárak növekedéséről legfeljebb egy év múlva lehet majd mondani, a Központi Statisztikai Hivatal adataiból fog kiderülni.

Mit jelent a vihar előtti csend az ingatlanpiacon?

Amikor a tóba bedobunk egy követ, akkor onnan hullámok áradnak szét a tó valamennyi irányába. És kell egy kis idő, amíg ezek a hullámok elérnek a partra. Demeter Tibor szerint hasonló a helyzet az ország központi régióiban emelkedő ingatlanárakkal – idő kell ahhoz, hogy ezek a hatások eljussanak Miskolcra.

A hullámok ereje mindig azon múlik, aktuálisan milyenek a gazdasági mutatók, a gazdasági folyamatok. 

Az ingatlanpiaci árakat a kereslet-kínálat mozgatja. Mindig az a kérdés, hogy a magasra ugró árakra lesz- e fizetőképes kereslet Miskolcon

– mondta a Demeter Ingatlanközpont ügyvezető tulajdonosa. – Nálunk alacsonyabb az átlagjövedelem, a lakhatás, az albérletek ára viszont olcsóbb, mint a fővárosban vagy Debrecenben.”

boon. hu

Fotó: Borsodi politikus