Elloptak egy csónakot Tapolcán. Nincs meg

Miskolc turisztikai helyzetével, azon belül is a fürdők kihasználtságával foglalkozott a TermálOnline cikke

Cikkük forrása egy televíziós beszélgetés volt, melyen Németh Judit, a Miskolci Fürdők ügyvezetője és Kupcsik Saroltát, a Miskolci Tourinform Iroda vezetője voltak a vendégek.

Utóbbi beszámolt arról, hogy Miskolcon emelkedtek a vendégszámok és a vendégéjszaka-számok a város minden területén, örömteli, hogy nemcsak a belföldi közönség utazik Miskolcra. A külföldi vendégek aránya akár 25 százalékkal is több az elmúlt év első félévéhez képest, főleg Lengyelországból és Szlovákiából érkeztek sokan. A kereskedelmi szálláshelyeken 12 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, a magánszálláshelyeken valamelyest visszaesett, de összességében több a Miskolcra látogató turista.

Ami különösen örvendetes, hogy vannak vendégek, akik 5-7 napot is eltöltenek a borsodi megyeszékhelyen és környékén.

Németh Judit a fürdők látogatottsági adatait is megosztotta. Három miskolci fürdőt vizsgáltak, az Európában egyedülálló miskolctapolcai Barlangfürdőt, melyet 2023 első hónapjában 130 ezren kerestek fel, idén ugyanebben az időszakban viszont 147 ezer fürdőző vendéget tudnak felmutatni ugyanerre az időszakra. Persze ebben közrejátszott az is, hogy idén nagyobb volt a kánikula, a fürdők látogatottságát pedig nagymértékben befolyásolja az időjárás.

A nagyjából hasonló jegyárakat kínáló, 2021-ben átadott ötcsillagos Ellipsum Élményfürdő és strand tavaly decemberben nyitott újra, így nem tudják összevetni a látogatottsági adatok változását. De az idei év első hét hónapjában már 58 ezren vették igénybe a szolgáltatást.

Az olcsóbb Selyemréti strand pedig 100 ezres látogatószámmal büszkélkedhet. Itt sem lehet összevetni ezt a tavalyi adatokkal, mert az energiaválság miatt a tavalyi évben nem nyitották ki, csak május 27-én, emiatt nem lehet összehasonlítani a számokat.

A fürdők törekednek arra, hogy speciális programokkal csábítsák a vendégeket. Miskolctapolcán izgalmas éjszakai programokat kínálnak a helyi fürdők a hétvégéken. Az Ellipsum fürdő és a Barlangfürdő felváltva rendeznek éjszakai fürdőzéseket, így minden hétvégén van lehetőség erre a különleges élményre. Az eddigi tapasztalatok alapján érdekes mintázat rajzolódott ki a látogatók körében. Az Ellipsum fürdő éjszakai programjai főként a fiatalabb korosztályt vonzzák, akik valószínűleg a pezsgőbb, energikusabb hangulatot keresik. Ezzel szemben a Barlangfürdő esti fürdőzései inkább a romantikára vágyó párok és a valamivel idősebb vendégek körében népszerűek. Ez a különbség lehetővé teszi, hogy mindkét létesítmény a saját egyedi hangulatát és előnyeit kihasználva nyújtson feledhetetlen élményeket a látogatóknak. Az éjszakai fürdőzések remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a vendégek új perspektívából élvezzék a fürdők szolgáltatásait, miközben a két helyszín közötti választással mindenki megtalálhatja a hangulatához és korosztályához leginkább illő programot.

 

A beszélgetésben szóba került, hogy egy csónakot elloptak, az ügyben meg is tették a feljelentést. A kamerák felvételei nem segítettek, valószínűleg egy egy teherautóban, vagy pedig valahol máshol rejtették el a csónakot Németh Judit szerint. De szerencsére így is van elegendő vízieszköz a vendégek számára.