Utálod a NER-t? Vannak Miskolcon is

 

Néhány évvel ezelőtt a K-Monitor megalkotta azt a térképet, ahol a kormánypárthoz közel álló személyek által fenntartott, üzemeltett szálláshelyek és éttermek tekinthetők meg. A portál akkori kommünikéje szerint a térképre azért volt szükség, hogy az emberek lássák, kinek a kezében van az aktuális vendéglátóipari egység, és ha szeretnék, legyen lehetőségük a pénzüket máshol elkölteni.

A HVG azt írta még 2022-ben, havonta több ezren használják a nerhotel.hu-t, és most mi is megnéztük, megyénkben kinek milyen érdekeltsége van.

Miskolcon a Tropicana kaszinó Rákosfalvy Zoltánhoz, Győr egyik legbefolyásosabb üzletemberéhez tartozik, aki érintett volt a Borkai Zsolt-féle botrányban is. A miskolctapolcai Lignum Hotelt 4.8 csillagra értékelik a Google-ben, a szálloda a Miskolc Holding korábbi vezetője, Szélyes Domonkos érdekeltségébe tartozik. Őt az “erdélyi lobbi” tagjaként emlegették Miskolcon, busás végkielégítéssel távozott. A megyeszékhelyi lista Leisztinger Tamás lillafüredi Palotaszállójával teljes, ő korábban a DVTK tulajdonosa is volt.

Közép-Európa egyik vezető ingatlancsoportjának, az Indotek Group többségi tulajdonosának is van érdekeltsége Borsodban. Jellinek Dánielé ugyanis a Hór-Agro borászat, Mezőkövesden pedig Kosik János cége üzemelteti a négycsillagos Balneót.

Sárospatakon Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőnek borászata és borbárja is van. Tombor Andrásnak, a kormánypártiak egyik legfontosabb háttéremberének Erdőbényén található a borászata, Tállyán Márton Péternek a borbirtoka. Ahogy pedig megyünk Tokaj felé, egyre több pincészetet Tiborcz István és Mészáros Lőrinc tulajdonol.