Ha Orbán Viktorékon múlik, 2026. április másodikáig kilóg a belem

Ha Orbán Viktorékon múlik, 2026. április másodikáig kilóg a belem. Még a sötét rohadék komcsik is csak egy évre vittek el katonának, ezek a moszkoviták meg két évet vesznek el a normális életemből.

Az elképedésből aztán azért lett düh, mert újságíróként azt is tudom, hogy itt ráadásul nem egyszerűen arról van szó, hogy a magyar állam – praktikusan a Fidesz, még praktikusabban az Egyszemélyi Vezető – összeomlott, és már alapszinten sem képes ellátni a polgárait, mert azok egyszerűen nem érdeklik őt.

Mármint ez is igaz ugyan, és ez is félelmetes, de ezután a 2026-os időpont után már azt a jól értesült körökben régóta forgó elméletet is készséggel elhiszem, hogy mindez nemcsak sima beleszarás, érzéketlenség és inkompetencia eredménye, hanem abszolúte tudatos.

A Rálátók régóta mondogatják, hogy a Fidesz szándékosan (is) hagyja ennyire szétrohadni az egészségügyi alapellátást, mégpedig azért, hogy a rendszerüket finanszírozó „üzletemberek” magánegészségügyi cégei felé tereljék a népesség fizetőképes részét.

Sok hibám közül az egyik, hogy ennyi év újságírás után is elég naiv maradtam. De nem tudtam nem észrevenni, hogy pár nappal a Szent János kórházi menetem előtt jelentették be, hogy a magyar állam 26 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad Csányi Sándor fullos kórházának felépítéséhez a Déli pályaudvarral sréhen szemben.https://444.hu/2024/08/12/619-ezt-tetvolaltatnam-most-minden-fideszes-kormanytag-homlokara