Tisztelt eszakhirnok.com

A 2010. évi CIV. a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény alapján az ön kiadásában és felelős szerkesztésében megjelenő Északhírnök [www.eszakhirnok.com] (https://www.eszakhirnok.com/impresszum) internetes hírportálon személyemet érintő, a valóságot és szakmai munkásságomat súlyosan sértő valótlan tényállítások (https://www.eszakhirnok.com/2024/07/26/3-millioba-fajt-ez-a-tanulmany-a-miskolciaknak/) közlése miatt az alábbi sajtó-helyreigazításra kérem:
 
„Az Északhírnök internetes hírportál 2024. július 27-én megjelent: »3 millióba fájt ez a tanulmány a miskolciaknak« című írásunkban https://www.eszakhirnok.com/2024/07/26/3-millioba-fajt-ez-a-tanulmany-a-miskolciaknak/) valótlanul állítottuk azt, hogy »3 millióba fájt ez a tanulmány a miskolciaknak«.
A valóság ezzel szemben az, hogy a miskolciaknak nem került, nem »fájt« 3 millióba a cikkünkben bemutatott szöveg, mivel a publikált kommunikációs stratégia elkészítéséért a miskolciak egyetlen forintot sem fizettek. Sem ők, sem a miskolci önkormányzat, sem más. A valóság az, hogy a kommunikációs stratégiának nem volt pénzben kifejezett és kifizetett értéke, azért szerzője nem részesült díjazásban. A kommunikációs stratégia az Európai Unió finanszírozásával, a miskolci önkormányzat vezetésével megvalósított 4IM Projekt számára több éven át elvégzendő kommunikációs feladatok elvégzésére a miskolci önkormányzat által kiírt ajánlati felhívás teljesítéséhez kötött szakmai anyag volt.
 
A cikkünkben valótlanul közölt állítással szemben a kommunikációs stratégia elkészítését, felhasználását Miskolc megyei jogú város önkormányzata által a »A VS/2021/0249 – Initiative for innovative integrated interventions in Miskolc – 4IM (Miskolc shall be a place for everyone)» című projekt keretében kommunikációs szakértői feladatok ellátására vonatkozó ajánlati felhívásának alábbi pontjai határozták meg:
»3. / Teljesítés módja:
A projekt megvalósításához szükséges kommunikációs stratégia elkészítése magyar nyelven. A stratégiát elektronikus formában és egy nyomtatott példányban szükséges benyújtani Ajánlatkérő felé a 4. pontban meghatározott határidőre. Az egyéb feladatok teljesítése során a feladat tartalmától függően gondosan, az Ajánlatkérővel együttműködve és utasításait követve köteles eljárni.
4./ Teljesítési határidő:
A helyi kommunikációs stratégia elkészítésének és az Ajánlatkérő részére történő megküldésének határideje 2022. augusztus 31. Ajánlattevő a kommunikációs stratégia elkészítését követően további feladatait elvégzi a projekt zárásáig, melynek dátuma 2024.05.26. Ajánlattevő köteles havonta beszámolót készíteni az elvégzett tevekénységről a tárgyhónapot követő hónap 5. napjáig.«
 
Cikkünkben valótlanul minősítettük tanulmánynak a közölt szöveget, ami nem tekinthető annak sem alakilag, sem tartalmilag, sem szerkezetileg, sem terjedelmileg, sem módszertanilag. A valóság az, hogy szerzője nem készített tanulmányt a miskolci önkormányzat részére, a cikkünkben közölt szöveg valójában kommunikációs stratégia, amire címe is egyértelműen utal. A »VS/2021/0249 – Initiative for innovative integrated interventions in Miskolc – 4IM (Miskolc shall be a place for everyone)” című projekt keretében kommunikációs szakértői feladatok ellátásának biztosítása tárgyú pályázati felhívás teljesítéséhez tartozó KOMMUNIKÁCIÓS STARTÉGIA.« 
A valótlan tényállításokért az érintett és olvasóink elnézését kérjük.”
Ha bármilyen információra van szüksége a 4IM projekt tevékenységéről, kommunikációs munkájáról, keressen bizalommal.
Üdvözlettel,
Zsidai Péter