Házkutatást tartottak az óbudai polgármesternél, őrizetbe is vették Kiss Lászlót

Házkutatást tartottak Kiss László óbudai polgármesternél, írta a 24.hu. A lapnak Kiss ügyvédje megerősítette, hogy a DK-s polgármestert őrizetbe is vették, de állítása szerint egyelőre nem tudják, milyen üggyel összefüggésben.

Az óbudai önkormányzat sajtóosztálya délelőtt közleményben tudatta, hogy a korábbi nyomozati cselekményeket folytatva a Központi Nyomozó Főügyészség jelenleg ismét házkutatást tart Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnál. „Négy nyomozó tartózkodik a hivatal épületében, akikkel mindenben együttműködünk, a kért szkennelt iratokat hiánytalanul átadjuk” – írták.

A közleményükből kiderül, hogy kora reggeli órákban Kiss László polgármesternél is házkutatás volt, de ezzel kapcsolatban további információ nem áll az önkormányzat rendelkezésére.

„A mostani nyomozati cselekmények a márciusban, az önkormányzati választási kampányban zajlott kutatások folytatásai, amelyek egy 2022-es, az akkori országgyűlési kampányban indított ügyhöz kötődtek. Ismét megerősítjük, hogy az önkormányzat valamennyi szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást” – írták.

A közleményben arról is írtak, hogy az ügyészségi nyomozást a kezdetektől a kormánypárthoz kötődő sajtó „jólértesültsége” jellemzi, rendszeresen tettek közzé állítólagos részleteket állítólagos vallomásokból, miközben például Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat semmilyen tájékoztatást nem kapott a nyomozó hatóságtól. „A szivárogtatások miatt dr. Kiss László korábban feljelentést tett, hogy derüljön ki, az ügyészségtől származnak-e a propagandasajtóban megjelent állítások. Ebben az ügyben, feljelentőként éppen a múlt héten hallgatta meg a polgármestert a rendőrség” – közölték.

Gyurcsány is arról írt, hogy a polgármestert őrizetbe vették

Szerda reggel Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy olyan bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, ami arra utal, hogy Kisst őrizetbe vették. Kiss a DK politikusa, így tehát a pártjának elnöke írta azt, hogy őt őrizetbe vették.

„Őrizetbe venni egy kerület polgármesterét egy sok-sok hónapja tartó, sok-sok évvel ezelőtti ügyben zajló nyomozás során nyilvánvaló politikai provokáció és aljasság. Miért? Mert ugye ebben az esetben szó sincs tettenérésről, ami őrizetbevétel alapindoka. Jogban jártas kollégák persze most megjegyezhetik, hogy igen ám, de akkor is őrizetbe lehet valakit venni, ha valószínűsíthető, hogy a bíróság majd el fogja rendelni a szóban forgó személy előzetes letartóztatást. Ez tényleg így van” – írta Gyurcsány.

 

telex.hu