Magyar Péter visszatért az ATV stúdiójába, ezúttal nem sétált ki két perc után

Visszatért az ATV stúdiójába Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, miután júniusban két perccel az adás kezdete után kisétált, amiért összekülönböztek Rónai Egonnal azon, hogy hányszor hívták meg Magyar Pétert az ATV-be. Ezúttal nem Rónai Egon, hanem Szöllősi Györgyi készített interjút vele, amely során szóba jött a magyar egészségügy helyzete.

Magyar szerint kiemelt közérdek, hogy nyilvánosságot kapjon, hogy mi zajlik az egészségügyi intézményekben, és arról beszélt, hogy ez a magyar egészségügy utolsó segélykiáltása. Azt is elmondta, hogy egy nap alatt több mint ezer emailt kaptak a kórházak állapotairól, amikor kitört a klímák leállásáról szóló botrány.

Mesélt a keddi Szent János Kórházban tett látogatásáról is, ahol az ott dolgozó orvosok a kórház problémáiról beszéltek neki, és azt is állította, hogy a kórházban egyik mosdóban sem találtak fertőtlenítőszert. A kórházi klímahelyzetről azt mondta:

ez tényleg csak a jéghegy csúcsa, de a problémát meg lehetne oldani az egészségügy finanszírozásával, de ehelyett szerinte szándékosan lerontják az állami egészségügyet, hogy az embereket a magánegészségügy felé tereljék.

Magyar Péter szerint minimum 500 milliárd forintot kellene évente átcsoportosítani az egészségügyre, és bár ez egy hosszú folyamat, el kell kezdeni, hogy évek alatt lehessen eredményt elérni.

Az interjú során a budapesti olimpia is szóba került, Magyar Péter erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. Hallott olyat, hogy suttyomban már beadták a 2036-os olimpia pályázatát, de ezt még nem erősítette meg senki, ezért a kormánynak színt kellene vallania a kérdésben.

A Tisza Párt elnöke egyelőre arról sem hozott még döntést, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe.