Skip to content

Magyar Péter szerint a kormány már „suttyomban” beadta a pályázatot a budapesti olimpiára

Magyar Péter szerint a kormány már „suttyomban” beadta a pályázatot a budapesti olimpiára

A Tisza párt elnöke két hónappal emlékezetes kivonulása után tért vissza az ATV stúdiójába, ahol az egészségügy helyzetéről és a fővárosi közgyűlés jövőjéről is beszélt.

“Amit most látunk, az a magyar egészségügy utolsó segélykiáltása, a nyilvánosság a szektorban dolgozók egyetlen ereje” – mondta Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában és megjegyezte, szerinte nem a huszonnegyedik, hanem a huszonötödik órában vagyunk. A politikus azután beszélt az egészségügy állapotáról, hogy hőmérővel járt több fővárosi kórházban és elmondta, a János kórházban továbbra is műtétek maradnak el a klímavészhelyzet miatt. “A János kórház úgy néz ki, mint egy háborús övezet, elképesztő állapotok vannak” – mondta a politikus és hozzátette, a Péterfy kórházban azt tapasztalta, “Semmelweis Ignác hazájában a mosdókban sehol nem volt se fertőtlenítőszer, se szappan”.

Magyar legutóbb bő két hónapja, június 10-én, az EP-s és önkormányzati választások másnapján volt ugyanebben a műsorban, de az rövidre sikerült, mert a politikus alig két perc után levette a mikrofont, és kiviharzott a stúdióból, ezúttal azonban zökkenőmentesen zajlott a beszélgetés, amelyet Magyar már órákkal hamarabb beharangozott.

A Tisza Párt elnöke szerint évente minimum 500 milliárd forintot kéne az egészségügyre fordítani és azt ígéri, ha kormányra kerülnek, ezt azonnal megteszik majd – mégpedig a Rogán-féle propaganda-minisztérium költségvetését csoportosítanák át.

Részleteket továbbra sem árult el arról Magyar, miről tárgyalt múlt héten Karácsony Gergellyel, Vitézy Dáviddal és Kovács Gergellyel a fővárosi közgyűlés működésével kapcsolatban, de azért beszólt Szentkirályi Alexandrának, aki nem ült le vele beszélgetni. A Fidesz visszaléptetett főpolgármester-jelöltjének azt üzente, fizesse vissza a “kidobott kampányára fordított 500 millió forint közpénzt”. Magyar ismét hangsúlyozta azt, hogy lehetséges ügyek mentén együttműködni és szavazni a közgyűlésben, ők legalábbis azt gondolják, erre kaptak felhatalmazást szavazóiktól.

“Suttyomban állítólag már beadták az olimpiai pályázatot” – mondta Magyar a 2036-os nyári játékokról, egyelőre azonban nem akar állást foglalni azzal kapcsolatban, jó ötletnek tartja-e, hogy Budapest rendezze azt meg. Szerinte előbb arra lenne szükség, hogy a kormány vagy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megerősítse vagy cáfolja a pályázat tényét, majd ennek ismeretében társadalmi vita után, teljes felhatalmazással lehet beszélni a szervezésről. Az ügyben kérdéseket küldtünk a MOB-nak, ha válaszolnak, arról be fogunk számolni.

Magyar szerint lehet olyan helyzet, hogy a főváros érdekeit szolgálja egy olimpia, ha ez infrastrukturális fejlesztésekkel, például metróépítéssel, ferihegyi vasútépítéssel, egészségügyi intézmények és bérlakások létrehozásával jár, ezekre a mindenkori kormánynak kell pénzügyi garanciákat vállalnia.

Korábban a VSquare hírlevele írt arról, hogy a háttérben folynak már a tárgyalások a kormány és a Fővárosi Önkormányzat között arról, hogy Budapest újra megpályázza egy nyári olimpia megrendezését. Akkor a Karácsony Gergely stábjához tartozó forrás azt nyilatkozta a portálnak, hogy “minden, ami egy olimpia megrendezésének előfeltétele, Budapest érdekében áll – infrastruktúra-fejlesztések, úgymint utak, felüljárók, közösségi közlekedés stb.”.

Magyar Péter most óvatosabban fogalmazott az üggyel kapcsolatban, korábban ugyanis azt mondta, támogatna egy budapesti olimpiát, a Momentumot pedig egyenesen bűnben fogant pártnak nevezte, amiért „egy nemzeti ügy ellenében”, vagyis a 2024-es olimpiával szemben kampányolt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Ő sem maradt az út szélén, pedig láthatóan oda való...
    2024.08.16. 09:38

    Új helyettes államtitkárt nevezett ki a Kulturális és Innovációs Minisztériumba Hankó Balázs kulturális miniszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök – szúrta ki a 24.hu a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben.

    Az új helyettes államtitkár az a Móré Tamás Miklós, aki 2018 és 2022 közt már volt helyettes államtitkár, igaz, előbb az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, ahonnan az Energiaügyi Minisztériumba került át, mindkét helyen a gazdasági ügyekért felelt.
    2022 decemberében Orbán Viktor innen mentette fel, Lantos Csaba miniszter javaslatára.

    A kulturális tárcának Móré érkezésével immár 9 db (kilenc darab!) helyettes államtitkára lesz.
    Gondolom egymás sarkát tapossák a munkáért, mind a kilencen. 🙄

    2
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük